Mládež v akcii (19.9. - 25.9.)
Program zápasov Akadémie MŠK Žilina v 38. kalendárnom týždni roku 2022.

Kompletný rozpis počas sezóny nájdete aj v sekcii zápasy.


streda 21.9.

U17: FC Spartak Trnava - MŠK Žilina 3:4 (2:0) Góly MŠK: Pekelský, Klaučo, Kóša, Hriňa | 4. kolo I. LMD

Mário Pečalka, asistent trénera MŠK Žilina U17: "Zápas sa pre nás nezačal veľmi dobre. Súper bol dostatočne agresívny a šance, ktoré mal v prvom polčase, využil aj na góly. My sme sa v prvom polčase nevedeli dostať do tempa a náš prejav nevyzeral veľmi dobre. Snažili sme sa chlapcov vyburcovať k lepšiemu druhému polčasu aj k hre samotnej, ale hneď v úvode sme inkasovali ďalší gól. Potom tomto góle to vyzeralo zle, ale to sme ešte netušili, že po našom kontaktnom góle sa začne obrat, ktorý bol naozaj famózny. Hrou a nasadením za víťazstvom chlapci doslova išli a strhli jeden druhého k výkonu,  ktorý sa len tak nevidí. Takto má vyzerať prístup a nasadenie od každého hráča. Verím, že toto víťazstvo chlapcov povzbudí, dodá energiu a sebavedomie do ďalších zápasov. Za dnešný duel klobúk dole pred chlapcami."

U16: FC Spartak Trnava - MŠK Žilina 2:0 (0:0) | 4. kolo I. LMD

Slavomír Konečný, tréner MŠK Žilina U16: "Zápas proti bojovnému a agresívnemu súperovi. Počas celého zápasu sme mali územnú prevahu, ale chýbala nám kvalita v predfinálnej a finálnej fáze. Spravili sme dve hrubé individuálne chyby, po ktorých nás super potrestal a zaslúžene vyhral."


piatok 23.9.

"B": SK Sigma Olomouc - MŠK Žilina 0:1 (0:1) Gól MŠK: Mojžiš | prípravný zápas

Vladimír Veselý, tréner MŠK Žilina "B": "V dnešnom zápase a najmä v prvom polčase sme boli futbalovejším mužstvom a zaslúžene sa dostali do vedenia. Okrem gólu sme nepremenili dve až tri výborné príležitosti, kedy súpera podržal brankár. V druhom polčase domáci viac otvorili hru, čím sa nám otvárali priestory na rýchle protiútoky, ale nedotiahli sme ich do konca."


sobota 24.9.

Ženy: MŠK Žilina - MFK Ružomberok 1:4 (0:2) Gól MŠK: Michalcová | 7. kolo I. ligy Žien

Stanislav Ceniga, tréner MŠK Žilina Ženy: "Dnes sa nám vôbec nedarila hra v útočnej fáze, keď sme ľahko strácali loptu. Baby makali, dreli, ale dnes to na lepšie pripraveného súpera nestačilo."


U17: MŠK Žilina - MFK Zemplín Michalovce 3:1 (1:1) Góly MŠK: Klaučo 2, Fiflík | 9. kolo I. LMD

Daniel Valach, tréner MŠK Žilina U17: "Tešíme sa, že ťažký obrat v Trnave sme potvrdili aj domácim víťazstvom. Nebol to ale ľahký zápas. Chýbalo mu tempo, čo bolo spôsobené viacerými vplyvmi. Boli sme dominantným tímom, no chýbala nám väčšia ľahkosť a pokoj pri dobíjaní súperovho bloku. Chlapci to však zvládli a zaslúžia si pochvalu. Verím, že aj tento výsledok nám pomôže v ďalšom priebehu súťaže."


U16: MŠK Žilina - MFK Zemplín Michalovce 3:1 (1:1) Góly MŠK: Blaško 2 (prvý z pok. kopu), Baleja | 9. kolo I. LMD

Slavomír Konečný, tréner MŠK Žilina U16: "Do zápasu proti dobre organizovanému súperovi do defenzívy sme vstúpili dobre. Mali sme hru pod kontrolou, vypracovali si vyloženú šancu a sériu rohov. Keď sme strelili gól, vyzeralo to, že súpera odomkneme, avšak z protiútoku sme inkasovali. Mali sme vynikajúci vstup do druhého polčasu a po dvoch krásnych akciách sme strelili dva pekné góly. Bol to úsek našich najlepších 20 minút v zápase. Za celkový priebeh zápasu sme si víťazstvo zaslúžili, ale taktiež musíme odstrániť v procese nedostatky. Za prístup celý tím chválim."


U10/U9/U8: Turnaj (Žabokreky)


nedeľa 25.9.

WU19: MŠK Žilina - GFC Topoľčany 2:5 (0:2) Góly MŠK: Högerová, Kerešová | 6. kolo I. LD

Peter Krištín, tréner MŠK Žilina WU19: "Rozohrávka sa od posledného zápasu zlepšila, situácie sme chceli riešiť futbalovo. Súper hral jednoducho, no mali sme problémy odvrátiť nakopnuté lopty. V druhom polčase sme súpera v určitých fázach zatlačili, ale oni ťažili z rýchlych protiútokov, z ktorých nás aj gólovo trestali. Pred nami je veľa tvrdej práce, je však na čom stavať. Zlepšiť určite treba zakladanie útoku, agresivitu v osobných súbojoch, väčšiu aktivitu v krídelných priestoroch a taktické zvládnutie dlhých vysokých nakopnutých lôpt."

WU15: MŠK Žilina - GFC Topoľčany 7:1 (2:1) Góly MŠK: Bieliková 2, Satinová 2, Plchová, Becíková, vl. gól | 6. kolo I. LŽ

Jaroslav Trnka, tréner MŠK Žilina WU15: "Dievčatá predviedli znovu jeden z tých lepších zápasov. Z územnej prevahy v prvom polčase sme vyťažili len dva góly a jednogólový náskok. V druhom polčase dievčatá zjednodušili hru, viac využívali krídelné priestory a hrali viac kombinačne. Odmenou im boli pekné góly."


U15: FK Pohronie - MŠK Žilina 0:10 (0:4) Góly MŠK: Igaz 4, Targoš 2, Rajnoha, Solovic, Hoferica, Barčík | 5. kolo I. LSŽ

Martin Repaský, tréner MŠK Žilina U15: "Dnes chlapci hrali s chuťou počas celého zápasu. Boli sme efektívni a za predvedený výkon sme boli odmenení vysokým víťazstvom."

U14: FK Pohronie - MŠK Žilina 0:16 (0:8) Góly MŠK: Pobijak 4, Kopecký 3, Adamík 3, Vrábel 3, Palieska, Maňo, Minárik | 5. kolo I. LSŽ

Daniel Mrázik, tréner MŠK Žilina U14: "V zápase sme boli lepším mužstvom, hráči sa prezentovali pekným futbalom a strelili pekne góly."


U13: FC ViOn Zlaté Moravce - MŠK Žilina 2:5 (1:3) Góly MŠK: Dikoš 2, Sagan, Turian, Charamza  | prípravný zápas

Vladimír Stenchlák, tréner MŠK Žilina U13: "V dnešnom zápase sme boli lepším družstvom. Súper hrozil z protiútokov. My sme si vytvorili dosť šancí, no bohužiaľ, mali sme veľa nepresností vo finálnej fáze."


U12: MŠK Žilina - FK Pohronie U13 10:0 (5:0) Góly MŠK: Blaščík 3, Pinčík 3, Juhaniak 2, Sedliaček, Zábojník | 5. kolo I. LMŽ

Viktor Miko, tréner MŠK Žilina U12: "V zápase sme sa herne aj pohybovo dokázali presadiť. Viacerí hráči mali veľmi dobrú aktivitu - pohyb bez lopty, dobre pracovali s loptou a presadzovali sa v hre 1 na 1 až 1 na 3. Častým menením ťažiska hry a jednoduchými hernými kombináciami sme si vytvorili dostatok gólových príležitosti. Hráčov chválim za časté zakončenie aj spoza pokutového územia a krásne góly. V medzihre je potrebné mať väčšiu trpezlivosť a miestami aj presnosť prihrávok. Je dôležité sa dokázať správne v hernej situácii rozhodnúť či už pri otváraní hry, prípadne v útoku, kde sme boli dnes často v postavení mimo hry."

U11: MŠK Žilina - FK Pohronie U12 28:8 (15:3) Góly MŠK: Dubovec 5, Boháč 4, Čurgai 3, Herkeľ 3, Macho 3, Elmusrati 2, Halás, Kučera, Neslušan, Zajac, Fiflík, Guľa, Helbich, Chylík | 5. kolo I. LMŽ

Stanislav Lagovský, tréner MŠK Žilina U11: "Dnešný zápas sa odohrával viac na súperovej polovici. Bohužiaľ, prispôsobili sme sa ich tempu. Máme ešte dlhú cestu pred sebou. Musíme makať v tréningovom procese, aby sme sa zlepšili aj do ďalších zápasov."


Facebook