Mládež v akcii (15.8. - 21.8.)
Program zápasov Akadémie MŠK Žilina v 33. kalendárnom týždni roku 2022.

Kompletný rozpis počas sezóny nájdete aj v sekcii zápasy.


sobota 20.8.

"B": MŠK Žilina - 1. FC Tatran Prešov 0:4 (0:4) | 6. kolo II. futbalovej ligy

Ženy: MŠK Žilina - ŠK Slovan Bratislava 0:9 (0:3) | 4. kolo I. ligy Žien


U17: MŠK Žilina - AS Trenčín 1:1 (0:0) Gól MŠK: Bukovčan | 2. kolo I. LMD

Daniel Valach, tréner MŠK Žilina U17: "V zaujímavom mládežníckom zápase sme ukázali dve polčasové tváre. V prvom sme po slušnom začiatku prestali robiť veci, na ktorých sme sa dohodli, a tak som počas prestávky musel zvýšiť aj hlas. Po obrátke, i keď sme hneď v úvode opäť inkasovali lacný gól, sme začali byť dôraznejší a najmä sme zlepšili bežeckú aktivitu. Boli sme lepším tímom, dokázali vyrovnať, a škoda, že sa nám nepodarilo dať druhý gól. Výsledok je ale v konečnom ponímaní asi spravodlivý. O niektorých veciach si však musíme pohovoriť individuálne."

U16: MŠK Žilina - AS Trenčín 3:4 (0:4) Góly MŠK: Blaško 2, Baleja | 2. kolo I. LMD

Slavomír Konečný, tréner MŠK Žilina U16: "Dnešný zápas sa mi hodnotí veľmi ťažko. V prvom polčase sme si vypracovali veľa vyložených šancí, ale nedokázali sme ich premeniť a prakticky po každej nás super trestal. Do druhého polčasu sme išli s cieľom vrátiť sa výsledkovo do zápasu, čo sa nám podarilo. Chcem za to hráčov pochváliť. Práve na tom musíme a budeme stavať. Ideme ďalej."


U15: MŠK Žilina - FK Železiarne Podbrezová 6:0 (3:0) Góly MŠK: Rajnoha 2, Rýs 2, Michalík, Belák | 1. kolo I. LSŽ

Martin Repaský, tréner MŠK Žilina U15: "Chlapci si dnes schuti zahrali, počas celého zápasu sme mali prevahu a zaslúžene sme vyhrali. Súper hrozil po protiútokoch a štandardných situáciách."

U14: MŠK Žilina - FK Železiarne Podbrezová 15:0 (11:0) Góly MŠK: Vrábel 3, Solovic 3, Pobijak 2, Žatko 2, Hrobárik, Maňo, Kopecký, Šutara, Lábaj | 1. kolo I. LSŽ

Daniel Mrázik, tréner MŠK Žilina U14: "Chlapcom zápas chutil, mali sme celý zápas prevahu a zaslúžene sme vyhrali."


U11: International Sporting Cup (Lubliniec/Poľsko)

Skupinová fáza

  • MŠK Žilina - DVTK Miškovec 1:1 Gól MŠK: Dubovec
  • MŠK Žilina - Ľvov Academy 3:0
  • MŠK Žilina - FCSB Bukurešť 4:2 Góly MŠK: Dubovec, Kučera, Macho, Chylík
  • MŠK Žilina - Wisla Kraków 2:1 Góly MŠK: Kučera, Macho
  • Sporting FA Lubliniec - MŠK Žilina 0:3 Góly MŠK: Macho, Dubovec, Chylík
  • Olympique Marseille - MŠK Žilina 1:1 Gól MŠK: Guľa
  • Radomiak Radom - MŠK Žilina 0:0

Umiestnenie v skupine: 3. miesto

Stanislav Lagovský, tréner MŠK Žilina U11: "Zajtra pokračujeme v zlatej skupine o umiestnenie. Celkovo dnes hodnotíme výkony našich hráčov pozitívne. Boli sme dôrazní v osobných súbojoch, bolo vidieť časté driblovanie, technické prvky a rýchly prechod do útoku, pri ktorom sme využívali zisky lopty v strede poľa."


nedeľa 21.8.

U19: AS Trenčín - MŠK Žilina 1:1 (1:0) Gól MŠK: Bortoli | 2. kolo I. LSD

Ivan Belák, tréner MŠK Žilina U19: "V dnešnom zápase bol náš cieľ, aby sme pôsobili s väčšou energiou a víťaznou mentalitou, ako tomu bolo naposledy. Zápas mal dobré tempo tak, ako to už chodí vo vzájomných stretnutiach. V poli sme boli lepším tímom, ale v útočnej tretine boli agresívnejší domáci. Mali sme situácie, kde sme pri kvalitnejšej finálnej prihrávke a agresivite pri doplnení boxu mohli súpera vytrestať. V druhom polčase sme boli dominantnejší a vyrovnali sme po peknej akcii. Domácim následne vylúčili hráča, hrali tak viac z bloku, do ktorého sme sa ťažko presadzovali a nevyužili sme prevahu. Musíme v tréningu viac pracovať na týchto to situáciách, ako prekonať hlboký blok. Chlapci si zaslúžia pochvalu, lebo odmakali celý zápas a po ňom bolo cítiť a vidieť, že sme chceli dnes vyhrať, preto odchádzame smutní."


WU19: OK Častkovce - MŠK Žilina 1:18 (1:8) Góly MŠK: Skvortsova 5, Možutíková 4, Poliaková 3, Bazgerová 2, Šinalová, Šupoliková, Vrždáková, Bieliková | 2. kolo I. LD

Peter Krištín, tréner MŠK Žilina WU19: "Hralo sa prakticky na súperovej polovici a pred jeho pokutovým územím takmer celý zápas. Vytvárali sme si množstvo gólových príležitostí, no napriek vysokému skóre sme ich aj množstvo zahodili. Kreativita, odvaha v hre 1 na 1 a 1 na 2 sa objavovali, chýbalo nám ale rozťahovanie ihriska a častejšie zmeny ťažiska hry."

WU15: OK Častkovce - MŠK Žilina 0:33 (0:17) Góly MŠK: Becíková 7, Ďatková 5, Nováková 4, Satinová 4, Várošová 3, Lagová 2, Poliaková 2, Jakubíková, Brozová Ela, Štefanatná, Vavrová, Pavlíková, Šusteková | 2. kolo I. LŽ

Jaroslav Trnka, tréner MŠK Žilina WU15: "Je ťažko hodnotiť tento zápas, v ktorom sme nastúpili proti nováčikovi súťaže, a ktorý mal v družstve veľa mladých dievčat. Zápas sa takmer po celý čas odohrával na polovici súpera. Každé dievča sa snažilo dať gól, málo sme využívali krídelný priestor, a tak to bolo niekedy pred bránou súpera prehustené. Šancu zahrať si v zápase dostalo viacero našich mladších hráčok, pre ktoré to bol prijateľný súper."


U13: FK Železiarne Podbrezová - MŠK Žilina 0:25 (0:12) | 1. kolo I. LMŽ

Vladimír Stenchlák, tréner MŠK Žilina U13: "V zápase sme si vytvorili veľké množstvo šancí a celkovo sme dominovali."

U12: FK Železiarne Podbrezová - MŠK Žilina 5:43 (1:18) Góly MŠK: Zábojník 10, Stenchlák 8, Blaščík 6, Dumitriu 5, Juhaniak 2, Smida 2, Boháč 2, Herkeľ 2, Halás, Korista, Neslušan, Maník, Pinčík, vlastný | 1. kolo I. LMŽ


U11: International Sporting Cup (Lubliniec/Poľsko)

Zápasy o umiestnenie (Zlatá skupina)

  • MŠK Žilina - SK Slavia Praha 0:5
  • MŠK Žilina - Meszoly Budapešť 1:2 Gól MŠK: Kučera
  • MŠK Žilina - Schalke 04 1:3 Gól MŠK: Macura
  • MŠK Žilina - Delta Varšava 1:4 Gól MŠK: Chylík
  • MŠK Žilina - Radomiak Radom 3:1 Góly MŠK: Dubovec 3

Stanislav Lagovský, tréner MŠK Žilina U11: "Dnes sme oproti sobote neboli takí dôrazní a aktívni v zápasoch a osobných súbojoch. Odohrali sme však veľmi kvalitné zápasy, či už včera alebo dnes. Dokázali sme sa aj presadiť po technickej stránke v práci s loptou, pri čom sme dokázali driblovať a obchádzať súpera v súbojoch 1 na 1, ale aj po pohybovej stránke, pri ktorej, až na pár výnimiek, sme nemali problém v bežeckých súbojoch. Oproti súperom sme však neboli tak takticky pripravení, čo bol veľký rozdiel oproti našej hre."


Facebook