Mládež v akcii (12.9. - 18.9.)
Program zápasov Akadémie MŠK Žilina v 37. kalendárnom týždni roku 2022.

Kompletný rozpis počas sezóny nájdete aj v sekcii zápasy.


štvrtok 15.9.

U15: MŠK Žilina - ŠK Slovan Bratislava 1:2 (0:1) Gól MŠK: Igaz | prípravný zápas

Martin Repaský, tréner MŠK Žilina U15: "V prvom polčase sme boli veľmi netrpezliví pri vedení postupného útoku, hralo sa hore-dole, veľa herných situácií sme riešili nesprávne a nedokázali sme súpera dostať pod väčší tlak. Nefungoval nám dobre stred poľa a súper v ňom mal prevahu. V druhom polčase sme sa zlepšili, spresnili sme hru, dostali sme súpera pod tlak, ale v poslednej tretine sme sa ťažko dostávali do gólových príležitostí. Súper dobre bránil a vyrážal do rýchlych protiútokov, z ktorých bol celý zápas nebezpečný."


sobota 17.9.

U17: MFK Dukla Banská Bystrica - MŠK Žilina (Badín, 11:00) | 8. kolo I. LMD - ODLOŽENÉ NA 4. OKTÓBRA

U16: MFK Dukla Banská Bystrica - MŠK Žilina (Badín, 13:15) | 8. kolo I. LMD - ODLOŽENÉ NA 4. OKTÓBRA


Ženy: FC Union Nové Zámky - MŠK Žilina 2:2 (2:1) Góly MŠK: Skvortsova, Kekelyová | 6. kolo I. ligy Žien

Stanislav Ceniga, tréner MŠK Žilina Ženy: "V zápase raz mali navrch domáce, raz zase naše hráčky. Po prvom góle sme zaspali a vlastnými chybami sme ich poslali do vedenia. V druhom polčase sme zachytili úvod a po bojovnom výkone sme získali bod. V závere chytila naša brankára Iva Vančová pokutový kop. Dúfam, že nám prvý bod dodá sebavedomie do ďalšej časti sezóny."


U11: Fair Play Cup (Praha)

Skupina B

  • MŠK Žilina - FC Baník Ostrava 0:0
  • Bohemians Praha 1905 - MŠK Žilina 0:4 Góly MŠK: Fiflík, Michalovič, Macho, Chylík
  • AC Sparta Praha - MŠK Žilina 4:2 Góly MŠK: Macho, Kučera
  • MŠK Žilina - Zaglebie Lubin SA 0:7

Zápasy o umiestnenie

  • malé semifinále: MŠK Žilina - Zaglebie Sosnowiec 1:3 Gól MŠK: Kučera
  • zápas o 7. miesto: FC Zbrojovka Brno - MŠK Žilina 4:1 Gól MŠK: Fiflík

Konečné umiestnenie: 8. miesto


U13: AS Trenčín - MŠK Žilina 5:10 (3:2) Góly MŠK: Kapusta 4, Ryšavý, Kvasnica, Králik, Sagan, Urbánek, Jeťko | prípravný zápas

Vladimír Stenchlák, tréner MŠK Žilina U13: "V dnešnom zápase sme podali asi najslabší defenzívny výkon v sezóne. Už v 5. minúte sme prehrávali 0:2. Súper mal v prvom polčase viac šancí, ktoré mohli skončiť gólom. My sme boli všade neskoro a do šancí sme sa dostávali veľmi málo. V druhom polčase sme boli aktívnejší smerom dopredu. Vyhrávali sme osobne súboje a dostávali sa do šancí, ktoré sme aj využili."

U10: Triangel (Závodie, 9:30)


nedeľa 18.9.

"B": MŠK Žilina - FK Humenné 0:1 (0:1) | 9. kolo II. futbalovej ligy


WU19: FC Baník Prievidza - MŠK Žilina 4:3 (3:0) Góly MŠK: Čičáková, vlastný gól, Skvortsova | 4. kolo I. LD

Peter Krištín, tréner MŠK Žilina WU19: "Zápas bol o dvoch rozdielnych polčasoch. V prvom sme hrali neorganizovane, rozohrávka nebola dobrá, zakladanie a vedenie útoku sme riešili veľmi jednoducho. Súper nás dostával pod tlak, vytváral si gólové príležitosti, z ktorých tri premenil a zaslúžene vyhrával. V druhom polčase sme hru zlepšili, hrali sme odvážnejšie, sebavedomejšie, dostávali sme súpera pod tlak my, čo vyústilo do gólov. Výrazný prvopolčasový náskok sa nám však nepodarilo dorovnať."

WU15: FC Baník Prievidza - MŠK Žilina 0:9 (0:2) Góly MŠK: Plchová 4, Bieliková 2, Satinová 2, Várošová | 4. kolo I. LŽ

Jaroslav Trnka, tréner MŠK Žilina WU15: "Dievčatá odohrali veľmi dobrý zápas na ťažkom teréne a v chladnom počasí. Rozhodli najmä individuálne výkony našich hráčok. Vo všetkých činnostiach boli naše dievčatá lepšie a chcem ich za to pochváliť."


Facebook