Matúš Rusnák s novou zmluvou do júna 2024
V prvých dňoch prípravy sa spečatilo predĺženie spolupráce šošonov s krídelníkom Matúšom Rusnákom. Vedenie MŠK Žilina aj naďalej počíta so službami 21-ročného futbalistu, čo deklarovalo podpisom nového kontraktu, ktorý má platnosť do 30. júna 2024.

Čo hovorí "Rusky" na predĺženie kontraktu?


radosť pokračovať v klube, ktorý mi dal možnosť "ochutnať" ligu

Rýchly, dôrazný a zdravo agresívny. Tieto atribúty jednoznačne zdobia krídelníka Matúša Rusnáka, ktorý svojou neúnavnou bojovnosťou dokáže potrápiť každého obrancu. Po dvoch rokoch v našej rezerve naplno prerazil v prvom tíme žltozelených, čo mu vynieslo predĺženie zmluvy o ďalšie tri roky.

"Pocity po podpise zmluvy sú naozaj výborne. Som rád, že môžem ďalej pokračovať v klube, ktorý mi dal šancu "ochutnať" slovenskú najvyššiu súťaž. Určite to pre mňa znamená motiváciu do ďalších sezón v MŠK," povedal po podpise rodák z Levíc, ktorému vyšla jeseň nad očakávania. "Snažím sa pracovať na tréningoch na 100% a potom to prenášať aj do zápasov. Začal som pravidelne naskakovať do zápasov od začiatku. Dá sa povedať, že som sa chytil šance a spravil na jeseň výraznejší progres. Dúfam, že v jarnej časti sa nám bude dariť minimálne tak ako v tej jesennej. Ciele máme vysoké," priznáva "Rusky", ktorý dokopy za šošonov nastúpil v 20 stretnutiach s bilanciou 2 góly a jedna asistencia.

Aj osobné ciele a ambície rýchleho krídelníka sú vysoké. Zároveň chce nimi splatiť dôveru vedenia. "Uvedomujem si, že som tomuto klubu som ešte veľa dlžný za to, čo pre mňa spravil. Takže bude akýmsi cieľom novej zmluvy určite vylepšiť si individuálne štatistiky a pomôcť tak tímu vyhrávať zápasy," dodáva Matúš, s ktorým sme priniesli rozsiahlejší rozhovor aj v predzápasovom Bulletine MŠK pred Dunajskou Stredou.

Facebook