MŠK Žilina B - FC Lokomotíva Košice 1:3 (0:1)
MŠK Žilina

Góly: 88. Kurminowski - 37. Cicman, 72. De Oliveira, 79. De Oliveira ŽK: 20. Myslovič, 84. Kopas - 56. Harvila, 72. De Oliveira, rozhodoval Somoláni, 105 divákov

Zostava MŠK: Petráš - Vallo, Chríbik, Kopas, Lochoshvili, Holúbek (75. Kurminowski) - Gamboš, Pečovský, Myslovič - Ďuriš (79. Rusnák), Gerebenits (64. Bernát)

Zostava Košice: Fabini – Petko, Kavka, Cicman (C), Ilinjo, Jesse, Mihálik (54. Harvila), Leško, Jančak, Tóth (89. Goncalves), Henrique

Po zápase "A"-tímu zakončil nedeľný futbalový program náš rezervný tím, ktorý sa aj s výpomocou z prvého mužstva predstavil proti Lokomotíve Košice.

Východniari boli v úvode aktívnejší, zverenci trénera Slavomíra Konečného sa rozbiehali pomalšie, a tak patrili prvé šance hosťom. Okrem neuznaného gólu po faule si však Petráš všetky náznaky postrážil. Šošoni mohli otvoriť skóre v 15. minúte, no Patrik Myslovič v ideálnej pozícii nechal vyniknúť brankára hostí. V 26. minúte to skúšal akrobaticky Kristián Vallo, ale jeho prudká strela iba pozdĺžne minula bránu. Do vedenia tak išli hostia, v 37. minúte po rohu upratal hlavičkou loptu k vzdialenejšej tyči Cicman. Žltozelení už do polčasu nič pred Fabinim nevymysleli, a tak odchádzali do kabín s jednogólovou stratou.

Aj druhý polčas priniesol v prvých minútach iba náznaky, kombinácia obom tímom viazla, preto sme neboli svedkami väčších gólových šancí. Hostia sa tešili predčasne v 70. minúte, keď rozhodca pískal ofsajd. O sto sekúnd však Lokomotíva zvýšila svoj náskok, De Oliveira dostal ideálnu prihrávku, zasekol si obrancu, Petráš ho ešte prvýkrát vychytal, ale na dorážku nemal nárok. Košičania hrali účelne, ďalší výstavný gól strelil brazílsky útočník v modrom drese v 79. minúte a bolo už 0:3. Naše zníženie prišlo neskoro, v 88. minúte Dawid Kurminowski naskočil na center Martina Gamboša a hlavou nedal šancu Fabinimu. Rezerva tak trochu nečakane podľahla na domácom trávniku Lokomotíve a skomplikovala si boj v spodnej časti tabuľky.

HLASY PO ZÁPASE:

Slavomír Konečný, tréner MŠK Žilina B: "V prvom polčase sme nehrali zle, zápas sme mali pod kontrolou. Súper nás napádal, bol nepríjemný, vypracovali sme si však vyloženú šancu, ktorú keby sme premenili, duel by vyzeral inak. Inkasovali sme ale zo štandardky a do druhého polčasu sme vstupovali s tým, že to ideme otočiť. Boli sme však dosť nepresní a vyrušení z diania na trávniku. Súper navýšil vedenie a dokráčal napokon k výhre. Sme z toho sklamaní a smutní. Bude to pre nás extrémne ťažké v ďalších súbojoch, treba zlepšiť individuálne herné výkony a bodovať."

Peter Chríbik, kapitán MŠK Žilina B: "Dnes to bol smolný zápas, súper bol pred bránou niekoľkokrát a strelil nám tri góly. Neboli sme však vo svojej koži, strácali sme ľahké lopty, nezachytávali sme druhé lopty, druhý polčas sme odišli. Veľmi málo sme sa dostávali do zakončenia, čo bolo spôsobené nepresnosťou prihrávok. Chýbal nám pokoj a dôraz v šestnástke. Musíme to odčiniť už najbližšie v Lipanoch."

Facebook