MFK Zvolen - MŠK Žilina B 0:2 (0:0)
MŠK Žilina

Góly: 89. Klec, 90. Balaj ŽK: 38. Bellay, rozhodoval Mastiš, 111 divákov

Zostava MŠK: Leško - Vallo, Kopas, Minárik (76. Myslovič), Petrák (63. Sluka) - Bichakhchyan, Chríbik, Klec (C) - Kovaľ (79. Ďuriš), Balaj, Martinček

Zostava Zvolen: Gábriš – Jovanović, Šimko, Kotora (C), Lupčo, Slovák, Bellay (58. Pavlík), Tóth, Gonçalves (14. Budinský), Bencz (71. Psársky), Gregáň

V predposlednom kole sa zverenci trénera Jaroslava Kentoša na pôde Zvolena, ktorý potreboval súrne bodovať naplno, aby si udržal aspoň teoretickú šancu na záchranu.

Za rezervu nastúpili aj niektorí hráči "A"-tímu, ktorí neboli vyťažení v sobotu pri vysokom víťazstve nad Trnavou. Od začiatku duelu bola aktivita na našej strane, hlavne po kondičnej stránke sme dominovali a držaním lopty určovali vysoké tempo. Súper sa tak v prvom dejstve väčšinou bránil, my sme útočili a hneď prvá strela kapitána Michala Kleca narazila do brvna. Z následného rohu sme sa tešili z úvodného gólu, no pre ofsajd nebol uznaný. Ďalšia strela smerovala na bránu domáceho Gábriša od Vahana Bichakhchyana, no svojou slabšou pravou nohou to stihol brankár pokryť. Pred polčasom sme mali ešte sľubnú šancu po priamom kope, ale úvodný gól do prestávky nepadol.

V druhom polčase pokračoval futbal bez vážnejších gólových šancí, osmelili sa aj domáci, my sme napriek prevahe nedokázali vo finálnej časti vymyslieť niečo zaujímavé, z dobrých náznakov šancí sme to nedotiahli až do finálky. Svoju prevahu sme gólovo korunovali až v úplnom závere, kedy sme konečne zlomili domácich. Najskôr sa presadil v 89. minúte po skrumáži, kedy Juro Martinček našiel pred bránou Kleca, ktorý nás poslal do vedenia - 0:1. Už o pár sekúnd sme skórovali opäť a definitívne rozhodli o troch bodoch, domáci to riskli všetko na jednu kartu, naša dvojica útočníkov však ušla a Filip Balaj z brejku pečatil našu výhru - 0:2.

Šošoni si tak pripísali zaslúženú výhru a pred posledným kolom už majú istotu najhoršie piateho miesta. Zvolen, naopak, sa lúči s druhou ligou.

HLASY PO ZÁPASE:

Tibor Goljan, asistent trénera MŠK Žilina B: "Počtom striel a štatistikami to možno bol jednoznačný zápas, no vôbec to nebolo ľahké. Domáci živili šancu na záchranu a pristúpili k stretnutiu zodpovedne, dobre bránili. Sme radi za výhru, ktorá bola prvou jarnou u súpera. Mali sme veľa streleckých pokusov, no v šestnástke súpera nám chýbala rozvaha, pokoj i presnosť pri zakončení. Až do záveru to bolo napriek našej prevahe otvorené, domáci na konci vrhli všetky sily do útoku, no my sme to našou kvalitou strhli na svoju stranu a dokázali aj poistiť. Celkovo sme si zaslúžili zvíťaziť, stále máme minicieľ ponaháňať Sereď v počte strelených gólov a prípadne sa v tabuľke posunúť ešte vyššie."

Peter Chríbik, stredopoliar MŠK Žilina B: "V úvode stretnutia sme hrali pomalšie, preto nám domáci stíhali. Od 25. minúty sme však plne prevzali iniciatívu, tlačili sme sa do zakončenia, vytvárali si šance, ale gól ešte nepadol. V druhom polčase domáci ožili, stále hrali o záchranu, hrozili však iba zo štandardiek. V závere sa to otvorilo, my sme nakoniec zaslúžene strelili dva góly a tešíme sa z výhry."

Facebook