Letnú prípravu odštartoval aj ”B”-tím, v úvode zvíťazil nad Trenčínom
Už posledný júnový týždeň rozbehla prípravu na novú sezónu aj rezerva MŠK Žilina, ktorá bude mať v aktuálnej sezóne II. ligy nového trénera.

Dôveru žltozelených dostal úspešný tréner minuloročnej U17 Peter Černák, ktorý doviedol mladších dorastencov až do finále Česko-slovenského pohára. Na prípravu tímu má necelý mesiac, druhá liga totiž štartuje rovnakým víkendom ako Fortuna liga.

naďalej komplexne pripravovať mladých

Hráči "B"-tímu doplnení aj o šošonov z prvého tímu, ktorí neodcestovali na sústredenie do Slovinska, sa zišli na úvodnom tréningu v pondelok poobede.

Úvodný týždeň letnej prípravy bude mať na starosti trénerská dvojica Pavol Staňo a Mário Pečalka, keďže nový šéftréner projektu Peter Černák dostal od klubu po dlhej sezóne v mládeži ešte pár dní voľna navyše.

"Sezónu sme si predĺžili s U17 na Česko-slovenskom pohári, preto budú mať úvodný týždeň letnej prípravy na starosti moji kolegovia Pavol Staňo s Máriom Pečalkom. Preto mi klub vyhovel a mohol som si predĺžiť dovolenku," priznáva nový tréner projektu.

Ako prijal výzvu, posun z dorastu k "B"-tímu? "Určite ma to potešilo, som rád za prejavenú dôveru. Budem sa snažiť nesklamať a nadviazať na prácu mojich kolegov. Je to pocta a záväzok," hovorí bývalý ligový kanonier Zlatých Moraviec, ktorý bude rezervu viesť spolu s Palom Staňom. U19 bude mať na starosti Norbert Guľa s Máriom Pečalkom.

"Úlohy rezervného tímu sú dané. Určite chceme komplexne pripravovať mladých hráčov na prechod do mužského futbalu. Druhá liga je náročná súťaž, o čom sme sa mohli presvedčiť počas minulej sezóny. Do kádra pribudnú takmer všetci zverenci z U17, takže som rád, že naša spolupráca pokračuje," dodáva Peter Černák pri zahájení sezóny 2019/2020.

ROZPIS PRÍPRAVNÝCH ZÁPASOV

29. júna: MŠK Žilina B - Trenčín 3:2 (3:1) Góly MŠK: Gerebenits 2, Kurminowski

Zostava MŠK (1. polčas): Vajs - Suľa, Krkoška, Lochoschvili, Petrák - Gono, Chríbik, Farský - Gerebenits, Kurminowski, Rusnák

Zostava MŠK (2. polčas): Vajs - Šušolík, Krkoška, Nagy, Petrák - Filippov, Chríbik, Mráz - Gerebenits, Kurminowski, Baba

Pavol Staňo, asistent trénera MŠK Žilina B: "Výborný zápas, v ktorom sme začali veľmi dobre, keď sme už v 9. minúte vyhrávali 3:0. Po prvom týždni letnej prípravy to bol naozaj veľmi zaujímavý zápas. Bolo vidieť, že chlapcom naozaj chutí. Trenčín mal určite kvalitu a aj preto teší fakt, že také mladé mužstvo sa pustilo do skúsenejšieho súpera odhodlane a bez strachu. Zápas sa musel divákom páčiť.

6. júla: Spišská Nová Ves - MŠK Žilina B (10:30)

13. júla: MŠK Žilina B - Olomouc B

20. júla: 1. kolo II. ligy: Banská Bystrica - MŠK Žilina B

Facebook