Futbalista roka 2022: Odchovanec MŠK Milan Škriniar znova najlepší, Adrián Kaprálik druhý do 21 rokov

Každoročná anketa Futbalista roka mala v pondelok 20. marca na programe svoj jubilejný 30. ročník. V ňom triumfoval z prvenstva už po štvrtýkrát v rade odchovanec Akadémie MŠK Žilina Milan Škriniar. Z aktuálnych Šošonov bolo najviac skloňované meno Adrián Kaprálik, ktorý sa objavil medzi najlepšími v kategórii do 21 rokov aj pri najlepších hráčoch Fortuna ligy.


v prvej desiatke až traja odchovanci akadémie MŠK

Cenu Jána Popluhára a tým pádom aj titul slovenského futbalového kráľa získal už štvrtý rok po sebe náš bývalý hráč a odchovanec Akadémie MŠK Žilina Milan Škriniar. Obranca Interu Milano, ktorý v lete spečatí svoj prestup do Paríža, je tak stále spolu s Vladimírom Labantom a Markom Mintálom hráčom, ktorý vyrastal pod Dubňom a tešil sa z výhry v ankete Futbalista roka.

"Chcem sa poďakovať všetkým, ktorí mi dali hlasy a fanúšikom za podporu," hovorí Škrinka, ktorý si svoju cenu tentoraz neprevzal osobne. Pre problémy s chrbtom ostal u špecialistov v Taliansku. Milan po dvoch strieborných miestach a troch víťazstvách získal už svoj štvrtý triumf v tejto ankete. 

Druhé miesto si pripísal Stanislav Lobotka, prvú trojku doplnil Marek Hamšík. V desiatke najlepších sme mali ešte dvojnásobné zastúpenie odchovancov žilinského futbalu. Dávid Hancko obsadil 4. miesto, Martin Dúbravka sa umiestnil na 6. priečke.


Kapo druhý v kategórii do 21 rokov

Vo finálovej pätici kategórie Futbalista roka do 21 rokov mal zastúpenie aj náš klub. Adrián Kaprálik sa napokon tešil z cenného 2. miesta. Cenu Petra Dubovského po roku znova vyhral Tomáš Suslov z holandského Groningenu.

Kapo tak nenapodobnil štvoricu bývalých Šošonov (Milan Škriniar, Denis Vavro, Dávid Hancko, Róbert Boženík), ktorí si v minulosti prebrali toto ocenenie. V ďalšom poradí sa celkovo na 8. mieste umiestnil Ľubomír Belko, 10. bol Patrik Myslovič, o 19. priečku sa delil Timotej Jambor a na delenom 22. mieste skončil Mário Sauer.


Kapo z ligy na 11. priečke, Belo s Myslom na 18. mieste

Oceňovalo sa aj v rámci Fortuna ligy, kde sme zastúpenie až v druhej desiatke. Adrián Kaprálik skončil tesne mimo prvej desiatky, na delenom 18. mieste zas figurovala pri spočítaní hlasov dvojica Ľubomír Belko a Patrik Myslovič, ktorých dopĺňal ešte aj stále náš kmeňový hráč Samuel Petráš.


Zdroj a kompletné poradie všetkých kategórií na futbalsfz.sk, zdroj foto: TASR

Facebook