Futbalista roka 2020: Tréner Staňo vo finálovej trojke, Samo Petráš v desiatke najlepších z FL
V ankete Futbalista roka 2020 sme spoznali nominácie na výhru v jednotlivých kategóriách. Ceny za najlepšieho futbalistu, trénera, mladého futbalistu do 21 rokov, futbalistku a cenu fanúšikov si ocenení prevezmú počas galavečera 25. marca 2021. Známe je už poradie najlepších hráčov Fortuna ligy.

Spomedzi radov MŠK Žilina sa medzi nominovaných dostal tréner Pavol Staňo, Samuel Petráš a Miroslav Gono.


každoročné zastúpenie šošonov

Tradičné oceňovanie Futbalista roka, ktoré sa minulý rok pre pandémiu koronavírusu nekonalo, sa tento rok znova uskutoční. Za zvýšených hygienických pravidiel a bez účasti verejnosti sa uskutoční 25. marca ako súčasť asociačného termínu futbalistov slovenskej reprezentácie. Počas aktuálneho 28. ročníka súťaže sa medzi nominovaných dostali opäť aj zástupcovia MŠK Žilina

Vo finálovej trojici trénerov za rok 2020 sa nachádza kormidelník žltozelených Pavol Staňo.

V ankete o Cenu Petra Dubovského  - pre najlepšieho futbalistu do 21 rokov - máme až dvojnásobné zastúpenie vďaka delenému štvrtému miestu Samuela Petráša a Miroslava Gona

Zároveň náš brankár a kapitán Samo Petráš prenikol aj medzi najlepších futbalistov v rámci Fortuna ligy, kde sa umiestnil na desiatom mieste. Víťazom tejto ceny sa už s predstihom stal záložník Dunajskej Stredy Zsolt Kalmár. 

Pri vyhlasovaní cien budeme môcť sledovať aj viacerých skvelých futbalistov, ktorí sú odchovancami klubu a boli našou súčasťou v minulosti - Martin Dúbravka, Peter Pekarík, Milan Škriniar či Róbert Boženík.

V tomto ročníku sa hlasovania zúčastnilo celkovo 34 trénerov a zástupcov médií. Aspoň jeden bod v hlasovaní získalo 29 futbalistov. Prvá desiatka nominovaných na Futbalistu roka 2020 je v tohtoročnej edícii bez účasti hráčov z Fortuna ligy.


nominácie v jednotlivých kategóriách

Futbalista roka 2020

Finálová desiatka: Martin Dúbravka (Newcastle United), Ondrej Duda (Hertha Berlín), Marek Hamšík (Talien Ifang), Patrik Hrošovský (KRC Genk), Juraj Kucka (AC Parma), Peter Pekarík (Hertha Berlín), Marek Rodák (FC Fulham), Milan Škriniar (Inter Miláno), Martin Škrtel (Basaksehir Istanbul), Martin Valjent (RCD Mallorca)

...

23. Filip Balaj (FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble/MŠK Žilina)

26. Ján Bernát (MŠK Žilina)


Tréner roka 2020

Finálová trojica: Ján Kozák ml. (Slovan Bratislava), Pavol Staňo (MŠK Žilina), Vladimír Weiss (reprezentácia Gruzínska)


Cena Petra Dubovského (najlepší futbalista do 21 rokov)

Finálová dvojica: Róbert Boženík (Feyenoord Rotterdam), Dávid Strelec (Slovan Bratislava)

...

4. Samuel Petráš a Miroslav Gono (obaja MŠK Žilina)


Najlepší hráč Fortuna ligy 2020

1. Zsolt Kalmár (DAC 1904 Dunajská Streda) 83 b., 2. Dominik Greif (Slovan Bratislava) 55, 3. David Hrnčár (ViOn Zlaté Moravce-Vráble) 11

...

10. Samuel Petráš (MŠK Žilina)


Futbalistka roka 2020

Patrícia Hmírová (GKS Leczna), Mária Korenčiová (AC Miláno), Dominika Škorvánková (Montpellier/Bayern Mníchov)


Cena fanúšikov

Ak chcete aj Vy rozhodnúť o najlepšom slovenskom futbalistovi v roku 2020, tak máte šancu. Hlasovať môžete jednoducho prostredníctvom Ceny fanúšikov na tomto odkaze.

Facebook