Enis Fazlagić po operácii, mužstvu bude chýbať minimálne šesť týždňov
Azda jedinou čiernou škvrnou rozbiehajúceho sa ročníka Fortuna ligy je opätovné zranenie Enisa Fazlagića. Paradoxne prišlo Enisove zranenie po nevinne vyzerajúcom súboji s protihráčom tesne pred prestávkou, no výraz Macedónčana dal hneď tušiť, že staré zranenie je späť. Tentoraz to však vyzerá lepšie a pauza od futbalu by mala byť kratšia.

V doterajších 135 minútach patril Enis Fazlagić na trávniku k najaktívnejším hráčom žltozelených. Práve pred Trnavou sme ho spovedali a sám priznával, že sa veľmi teší z návratu do Fortuna ligy. Žiaľ, ten vydržal iba necelé dva zápasy, keď sa znova ozvalo staré zranenie.

"Išiel som do súboja so súperom a zle som dostupil na moju pravačku. Hneď som ucítil bolesť, ktorá mi bola známa z predošlého zranenia. Okamžite ma odviezli do nemocnice, absolvoval som rontgen, kde mi zistili, že to je zlomené a že musím ísť na operáciu," hovorí Fazla, ktorý to znášal ťažko. "Bolo to pre mňa po návrate z nemocnice do šatne emotívnejšie. Po dlhej pauze som sa cítil na trávniku naozaj super, bol som hladný za futbalom, hladný po víťazstvách," priznáva Enis, ktorý mal slzy v očiach, no všetci v šatni ho podporili. "Tréner aj všetci ostatní v kabíne ma podporovali, za čo som im vďačný. Všetci mi veria. Aj to pre mňa znamená, že sme tu rodina."

V utorok už Enis absolvoval operáciu nešťastnej pravačky. "Cítim sa po nej fajn. Zdá sa, že všetko išlo bez problémov."


častá zlomenina

Podrobnejšie informácie poskytol kondično-rehabilitačný manažér MŠK Milan Ťapay

"V zápase došlo k zlomenine vonkajšieho priehlavku, jednej z najviac zaťažovaných kostičiek na chodidle. Operáciu absolvoval Enis už v utorok ráno, všetko prebehlo podľa očakávaní."

Ako a koľko bude prebiehať ďalšia liečba? "Odhadovaný čas rekonvalescencie je približne 6 týždňov." Lekársky tím MŠK už má skúsenosti s touto zlomeninou. "Mnohokrát, ako pri Dávidovi Hanckovi a ďalších hráčoch, sa zlomenina tejto kostičky na chodidle obnovila, resp. objavila na oboch nohách. Niektorí hráči majú predispozíciu, sú náchylnejší k týmto zlomeninám. Viackrát sme to zaznamenali, takže to pre nás nie je nový prípad," dodáva Milan Ťapay.

Facebook