EURO do 19 rokov: Miestenku na MS vybavil exportným gólom Samo Kopásek
Záver júna patrí okrem letnej prípravy Šošonov aj Majstrovstvám Európy vo vekovej kategórii do 19 rokov, ktoré sa konajú na Slovensku. Výber slovenských sokolíkov zabojuje v náročnej skupine proti súperom z Francúzska, Talianska a Rumunska. V záverečnej nominácii na šampionát nechýbajú ani Šošoni, tréner Albert Rusnák starší nominoval päticu žltozelených.

Slováci napokon cestujú na MS 20-ročných 

Futbalovú reprezentáciu do 19 rokov čaká domáci sviatok futbalu v podobe Majstrovstiev Európy, ktoré sa počas najbližších dní uskutočnia práve u nás na Slovensku. V základnej "A" skupine si Slováci zmerajú sily s rovesníkmi z Francúzska, Talianska a Rumunska. V prípade úspešného ťaženia si môžu vybojovať aj účasť na budúcoročnom svetovom šampionáte do 20 rokov. 

Do záverečnej nominácie nominácie hlavného trénera Alberta Rusnáka staršieho sa napokon zmestili všetci Šošoni, ktorí o svoju účasť bojovali v prípravnom kempe. Najpočetnejšie zloženie tak majú práve Šošoni. Menovite ide o trojicu stredových hráčov - Dominik Šnajder, Mário Sauer a Martin Oravec. Tých dopĺňa obranca Samuel Kopásek i útočník a zároveň kapitán výberu Timotej Jambor.

Program zápasov

18.06. Slovensko "U19" - Francúzsko "U19" 0:5 (0:2)

Šošoni v akcii: Timotej Jambor s kapitánskou páskou na rukáve a Samuel Kopásek nastúpili v základnej zostave a odohrali kompletnú porciu minút. Prvý menovaný uvidel aj žltú kartu. Hneď po zmene strán naskočil do hry Martin Oravec a v 70. minúte ho nasledoval aj Mário Sauer. Dominik Šnajder presedel celý duel na lavičke náhradníkov.

21.06. Slovensko "U19" - Taliansko "U19" 0:1 (0:1)

Šošoni v akcii: V základnej jedenástke nastúpila tentokrát štvorica - Timotej Jambor (s kapitánskou páskou), Mário Sauer, Dominik Šnajder a Martin Oravec. Jambor odohral celý duel, Oravec 74. minút, Sauer 64. minút a Šnajder prvý polčas. V 72. minúte sa do hry dostal aj posledný zo Šošonov - Samuel Kopásek.

24.06. Slovensko "U19" - Rumunsko "U19" 1:0 (0:0) Gól SVK: Griger

Šošoni v akcii: V základnej jedenástke nastúpila tentokrát trojica - Timotej Jambor (s kapitánskou páskou) hral do 71. minúty, Martin Oravec a Samuel Kopásek odohrali celý zápas. Mário Sauer nastúpil v 60. minúte a Dominik Šnajder sedel iba na lavičke náhradníkov.

28.06. Slovensko "U19" - Rakúsko "U19" 1:0 (0:0) Gól SVK: Kopásek

Šošoni v akcii: V základnej jedenástke nastúpila tentokrát dvojica - Samuel Kopásek a Martin Oravec. Kopi odohral celý duel a stal sa hrdinom Slovákov, keď strelil jediný postupový gól. Maťo Oravec hral do 71. minúty, Mário Sauer nastúpil po polčase. Dvojica Timotej Jambor a Dominik Šnajder do stretnutia nezasiahla, pričom prvý menovaný si odpykával trest za žlté karty.


Viac informácii: futbalsfz.sk


Facebook