Dawid Kurminowski prestupuje z Lechu Poznaň, so šošonmi podpísal zmluvu do roku 2023
Vedenie MŠK Žilina spečatilo medzi sviatkami prestup poľského krídelníka Dawida Kurminowskeho. Jeho ročné hosťovanie, ktoré Poliakovi u nás končilo teraz v decembri, sa zmenilo na trvalý prestup. Šošoni podpísali s 20-ročným zakončovateľom zmluvu na tri a pol roka.

v žiline som sa zlepšil a chcem v tom pokračovať

Poľský zakončovateľ prišiel pod Dubeň na hosťovanie (pôvodne do 31. decembra 2019) z Lechu Poznaň vo februári tohto roka. Dawid Kurminowski odvtedy odohral za "A"-tím žltozelených 5 zápasov, svoju streleckú potenciu dokazoval najmä v II. lige, kde v 18 zápasoch strelil za rezervu až 13 gólov. Aj preto sa vedenie MŠK Žilina dohodlo na trvalom prestupe rodáka za Śremu, s ktorým podpísalo zmluvu do 30. júna 2023.

"Som veľmi rád, že sa podarilo skompletizovať môj prestup a stal som sa kmeňovým hráčom MŠK Žilina," opísal prvé pocity po podpísaní zmluvy so šošonmi mladý Poliak. "Rok 2019 mi dal veľa ako futbalistovi, ale aj ako osobe, pretože som tu pod Dubňom stretol množstvo dobrých ľudí," hovorí Kurmin, ktorý si stihol pripísať už aj tri štarty za žltozelených v najvyššej súťaži.

Celkovo má vo Fortuna lige na konte 26 zápasov, v ktorých strelil 5 gólov, všetky ešte v drese Michaloviec, kde bol pred žilinským angažmánom na ročnom hosťovaní.

"Bude to v mojom živote nové obdobie, na ktorom som tvrdo pracoval. Viem však, že to bude veľmi dobrá etapa. Určite chcem v MŠK ďalej napredovať a využívať kvalitný tréningový proces k tomu, aby som sa prepracoval aj do základnej zostavy šošonov. To sú moje najbližšie ambície," dopĺňa mládežnícky reprezentant Poľska do 20 rokov. 


"Kurminovi" želáme veľa šťastia a čo najviac víťazných zápasov v žilinskom drese.

Facebook