”B” | Začína odvetná časť II. ligy, Púchovu v sobotu máme čo vracať
Druhá liga sa preklápa do svojej odvetnej časti a my ju odštartujeme súbojom s priamym tabuľkovým konkurentom - MŠK Púchov. Tesná prehra z 1. kola, rovnaký počet bodov a mimoriadne vyrovnaná tabuľka sľubujú boj o každý centimeter. Na jednej strane Šošoni, ktorých výkony stúpajú každým zápasom, na druhej strane Púchov, ktorý po skvelom úvode mierne klesá poradím. Ktorá z dvoch značiek MŠK sa bude na konci tešiť?

Sobotný súboj s výkopom o 10:30 hod. povedie na Štadióne MŠK Žilina hlavný rozhodca Kristián Micheľ.


o súperovi

MŠK Púchov

Rok založenia: 1920

Klubové farby: červená a čierna

Štadión: Mestský štadión Púchov (kapacita 6 080 divákov)

Umiestnenie v II. lige:

  • minulá sezóna: 12. miesto
  • aktuálne sezóna: 8. miesto (po 15. kolách)

Vzájomné zápasy:

  • minulá sezóna: 2:2 (doma) a 2:1 (vonku)
  • aktuálna sezóna: 1:2 (vonku)

Pohyby v kádri:

  • príchody: Urban Mazanovský, Csaba Firicz (obaja AS Trenčín), Jan Kaufman (Sparta Praha), Tobiáš Slovák (FC Fastav Zlín), Adrián Kopičár (Viktória Žižkov), Matej Moško (MŠK Žilina "B")
  • odchody: Tomáš Kubík (MFK Ružomberok), Ramón (AS Trenčín), Vladimír Majdan (MŠK Žilina "B"), Ondřej Ullman (FK Dukla Praha), Tomáš Kopiš (bez klubu), Andrej Chupáň (Fomat Martin), Daniel Hundák (MŠK Považská Bystrica), Daniel Pilný (Spartak Kvašov), Patrik Krčula (FK Beluša), Matúš Pavlovčík (ŠKF Sereď), Dominik Straňák (FK Třinec)

sme značne iný a lepší tím ako v 1. kole

Pred nami sú dva záverečné súboje jesennej časti II. ligy a posledný duel na domácom trávniku. Zároveň to bude pre nás prvá tohtosezónna odveta, keďže na Púchov sme narazili aj v úvode ligy ešte v júli. Aké rozdiely vidí medzi týmito dvomi stretnutiami kormidelník MŠK Vladimír Veselý?

Pán tréner, súťaž sa otáča a nás teraz čakajú odvety. Akým spôsobom sa chceme revanšovať súperovi za prehru z prvého kola?

"Pamätáme si na chyby z nášho predchádzajúceho vzájomného duelu a určite sa z nich poučíme. Veľa vecí sa odvtedy zmenilo, no a my v sobotu budeme chcieť zvíťaziť a zároveň im spomínanú prehru vrátiť. Použijeme na to vlastné zbrane."

Ako vidíte náš tím v porovnaní so začiatkom ročníka? Dá sa povedať, že je to kompletne iné mužstvo? Že sme sa odvtedy o kus posunuli?

"Určite je to celkom iné mužstvo, pretože aj personálne obsadenie v kádri sa v značnej miere zmenilo. Dovolím si tvrdiť, že teraz disponujeme silnejším tímom ako na začiatku súťaže."

Mesiace júl a august boli zo strany Púchova nadmieru vyjadrené a istú dobu boli aj na čele ligy. Od septembra to už ale nie je také ružové. Čím to podľa vás je?

"Hlavnou vecou je, samozrejme, vyrovnanosť súťaže. Mohli mať aj nejaké zdravotné problémy, ktoré im to skomplikovali. Prispieť k tomu mohlo viacero okolností. V tejto súťaži ale môže naozaj každý s každým vyhrať aj prehrať. Kluby ľahko získajú víťaznú vlnu, ale potom sa aj ľahko môžu dostať do krízy. Momentálne sa však nachádzajú v strede tabuľky, čo je podľa mňa pre nich výhodná situácia."

Do stredajšieho zápasu v Šamoríne ste nasadili aj niektorých hráčov, ktorí nehrávajú pravidelne, vrátili sa po zranení alebo hrali na trochu iných postoch. Vrátite sa proti Púchovu k tej overenej základnej jedenástke?

"Všetko vychádza zo zdravotného stavu. Niektorí hráči sa nám vrátia, takže nevylučujem opäť nejaké zmeny v zostave."

Hoci ste hráčov obmenili a všetci dobre zregenerovali, nenaskytli sa napriek tomu nejaké vážnejšie zdravotné problémy v tíme?

"Nič vážne, iba klasické menšie problémy s virózou či svalmi. Niektorí hráči, ktorí boli predtým dostatočne vyťažení, dostali v stredu voľno, pripravovali sa s "Áčkom", oddýchli si a v sobotu môžu nastúpiť."

Momentálne sa často spomína výborná forma defenzívy a brankára Samuela Belaníka. Čo je základom toho, že naša mladá a málo skúsená obrana hrá s takým prehľadom?

"Myslím si, že defenzíva celého družstva sa značne zlepšila a je na inej úrovni ako pred pár mesiacmi. Stále na tom pracujeme a stále sa snažíme hráčov zlepšovať v tréningoch či cez videá. Naozaj sa z toho pokroku tešíme. Kredit treba dať aj Samovi Belaníkovi, ktorých nás vo viacerých dueloch podržal a aj vďaka nemu sa držíme na úspešnej vlne."


priamy prenos

Zápas môžete naživo sledovať klasicky na internetovej platforme Niké TV.


Facebook