”B”: V nedeľu dopoludnia privítame doma Dubnicu
Po minulotýždňovej nečakanej pauze pre MŠK Žilina B pokračuje II. najvyššia súťaž ďalším kolom, v ktorom sa tentokrát predstavia už aj šošoni. Na domácej ploche v nedeľu v tradičnom dopoludňajšom čase privítajú Dubnicu. Tréner Norbert Guľa pred súbojom proti Považanom hovorí najmä o základných futbalových atribútoch, ktoré nesmú v našom výkone chýbať.

Nedeľný domáci zápas s tradičným začiatkom o 10:30 hod. bude viesť ako hlavný rozhodca Boris Parilák.

Na zápas budú otvorené sektory B a C (západná tribúna), vstup do nich bude možný iba cez VSTUP 2.


z kuchyne súpera

V nedeľu budeme čeliť na Štadióne MŠK neúspešnému účastníkovi baráže o Fortuna ligu, kde sa Dubnica dostala po výbornej nadstavbe minulého ročníka. V baráži však Dubničania nestačili na Nitru - doma síce remizovali, ale pod Zoborom rozhodli domáci o zotrvaní v najvyššej súťaži po výhre 3:0.

Do nového ročníka tak vstúpili hráči FK opäť v #2liga, kde nezačali najlepšie, keď sa po štyroch kolách netešili z výhry. Tú zaznamenali iba v Slovnaft Cupe, keď postúpili cez Veľký Lapáš. Inak však Považania prehrali v ligových súbojoch s Bystricou (0:1) a Skalicou (0:2), bod si pripísali zas za remízu s Trebišovom (1:1) a naposledy si delili body s Podbrezovou (0:0).


Šošoni po nútenej pauze, keďže duel 4. kola proti rezerve Slovana musel byť minulú nedeľu odložený, nastúpia po dvoch týždňoch opäť na domácom trávniku. Zverenci trénera Norberta Guľu chcú byť určite úspešnejší ako naposledy proti Petržalke.

"Aj napriek nútenej pauze sme trénovali ešte viac, mohli sme zintenzívniť tréningové dávky. Tento týždeň už to bol tradičný mikrocyklus, pripojili sa k nám aj hráči prvého tímu, ktorí necestovali do Walesu."

Dubnica bola ašpirantom na postup, čo očakáva od súpera náš tréner? "V druhej lige nie je ľahký zápas. Chalani si musia uvedomiť, že k duelu musia pristúpiť tak, aby pracovali na základných futbalových atribútoch - dobré nastavenie, pracovitosť, ochota. Aj keby to bolo menej futbalové, musia nechať na ihrisku srdce."

Čo sme zlepšovali počas predošlých dní? "Snažíme sa pracovať na progrese každý deň. Len pripravený hráč môže naskočiť do prvého tímu a do najvyššej súťaže. Dbáme na silovú stránku, ale aj na detaily, aby boli hráči naozaj čo najlepšie nachystaní. Máme problém hrať vzadu na nulu. Toto drilujeme, aby sa to zlepšilo a prejavilo v zápasoch."

Čo nám zaručí tri body? "Recept na úspech bude aktívna hra a práve to, aby každý nechal na ihrisku sto percent. Veríme, že keď toto dodržíme, tak príde aj nadstavba - futbalovosť, pekné individuálne akcie, výber finálneho riešenia a v neposlednom rade efektivita, ktorá nám môže priniesť úspešný výsledok."


organizačné pokyny

Počas zápasu bude platiť režim stretnutí "B"-tímu, a teda bude otvorená iba západná tribúna. Sprístupnené budú iba sektory B a C (západná tribúna), pričom vstup do nich bude umožnený iba cez VSTUP 2.


Nedeľný zápas, ktorý sa na domácom Štadióne MŠK začína tradične o 10:30 hod., povedie ako hlavný rozhodca Boris Parilák, asistovať mu budú Dušan Hrčka a Anton Hrenák.


Facebook