”B”: V dôležitom súboji rezerv nastúpime proti Slovanu Bratislava
V nedeľu dopoludnia nastúpi náš "B"-tím na dôležitý zápas 19. kola II. najvyššej ligy proti "Béčku" Slovana Bratislava. Súboj bude pravdepodobne okorenený aj účasťou hráčov z "A" mužstiev u oboch tímov. Zápas na našom domácom Štadióne MŠK Žilina má výkop o 10:30 hod. a priamy prenos môžete sledovať na Futbalnet.tv.

Využívať ponúknuté príležitosti

V priebehu necelého týždňa nás čaká ďalší súper z hlavného mesta Slovenska, po Petržalke tentokrát "B"-tímu Slovana Bratislava. Tréner rezervy šošonov Vladimír Veselý sa s nami podelil o dojmy z Petržalky a rovnako aj o to, kde nás momentálne tlačí topánka.

"Je to škoda, že sme v Petržalke nebodovali, aj keď sme veľmi chceli. Takéto zápasy musíme zvládať a vyťažiť z nich aspoň bod. Zápas sme si podrobne rozobrali a teraz už sa pripravujeme na ďalšieho súpera." "B"-tím trápilo v prvých zápasoch jari predovšetkým vytváranie šancí a ich premieňanie. "Pravdou je, že šancí sme veľa nemali či už minulý týždeň proti Petržalke a rovnako aj proti Šamorínu. Zlyhávame hlavne vo finálnej fáze a ťažko sa dostávame do nebezpečných situácií. Keď sa tam už dostaneme, potom ich zase zle riešime. V II. lige nám súperi neponúknu veľa príležitostí, ale ak áno, tak ich musíme využiť na góly."

Zápas so Slovanom sa odohrá tradične v nedeľu dopoludnia. To by mohlo znamenať, že v zápase nastúpia aj viacerí hráči z "A" mužstiev na obidvoch stranách. "Na tom sa ešte dohodneme s trénerom "A"-tímu. Určite však dostanú priestor chalani z prvého tímu, ktorí budú menej vyťažení. Nevieme v akej zostave nastúpi Slovan, ale aj oni postaviť môžu silnú jedenástku s kvalitnými hráčmi." Prvé mužstvá majú svoje zápasy naplánované na sobotné popoludnie s jednotným výkopom o 14:30 hod.

V tabuľke je situácia zamotaná a bodovať chceme ako my, tak aj Slovan. "Samozrejme. My ideme za víťazstvom, body potrebujeme ako soľ. Nič nenecháme na náhodu, budeme sa snažiť presadiť vlastnou hrou a verím, že uspejeme. V tabuľke sú minimálne rozostupy a naším cieľom budú jednoznačne tri body." Preto bude pre nás podstatné získať dobré výsledky aj v ďalších nasledujúcich zápasoch so súpermi z nášho okolia - Dubnica a Komárno. "Veľmi dôležité bude bodovať naplno hlavne doma a z vonku pozbierať nejaké plusové body. Čakajú nás všetko ťažké zápasy, tieto mužstvá majú kvalitu a skúsených hráčov. Všetci bojujú o záchranu a nikto, rovnako ako my, nechce vypadnúť," hovorí lodivod žltozelených.

Istou výhodou by pre nás mohla byť aj domáca tráva, kde sme na jar ešte nehrali. "Verím, že to bude mať pozitívny vplyv. Môže to byť mierne psychologická výhoda pre našich hráčov. Na to sa však nepozeráme. Či hráme doma alebo vonku, vždy chceme vyhrať," dopĺňa pred dôležitým zápasom, vysielaným na Futbalnet.tv, tréner nášho "Béčka".


priamy prenos


Facebook