”B”: V Trebišove odčiniť domácu prehru a potvrdiť zlepšenú formu aj výsledkovo
Ďalšou možnosťou naplno zabodovať v novom ročníku druhej slovenskej ligy bude pre našu rezervu sobotný duel na východe Slovenska. Šošonom sa postaví v dobrej forme hrajúci tím Slavoju Trebišov, ktorý sme nedokázali zdolať v minulej sezóne ani raz. Nastal najvyšší čas na zmenu oboch štatistík a dúfame teda, že v sobotu naši chalani naplno ukážu svoj potenciál.

Zápas na trebišovskom zrenovovanom štadióne so začiatkom o 17:00 hod. povedie rozhodca Andrej Chromý.


bez chýb a s väčšou efektivitou

Dve remízy a jedna prehra, taká je naša doterajšia bilancia počas prvých troch kôl druhej najvyššej súťaže. Naposledy sme doma inkasovali až štyrikrát, no už v sobotu to proti Trebišovu môžeme odčiniť. O oboch stretnutiach a manévroch so zostavou sme diskutovali s trénerom rezervy Vladimírom Veselým.

"V defenzíve sme proti Petržalke urobili viac chýb ako hostia a podstatné bolo aj to, že sme opäť zlyhali v ofenzíve. Vypracovali sme si zopár sľubných príležitostí, tie sme však nezakončili. V obrannej časti ihriska sme zase zbytočne chybovali, čo súper nekompromisne trestal. Tomuto sa musíme jednoznačne vyvarovať." 

O motiváciu tak majú Šošoni postarané a vedia, na čom musia zapracovať. "Samozrejme. Herne sme nepodali zlý výkon, do stavu 1:1 sme hrali so súperom celkom slušnú a vyrovnanú partiu. V niektorých pasážach sme boli aj lepším mužstvom, bohužiaľ, nepresadili sme sa v ofenzíve. V takýchto súťažiach je rozhodujúci počet chýb a tých sme my urobili viac. Základom úspechu bude odstrániť tieto chyby z našej hry," začal interview lodivod MŠK.

Pred začiatkom štvrtého kola stále na našom konte nesvieti výhra. Príde to konečne na východe? "Nebude to pre nás nič jednoduché. Domáci sú aktuálne v dobrej forme, majú sedem bodov a dostali iba jeden gól. Typický je pre nich poctivý futbal s dobrou defenzívou. Určite sa však chceme poučiť aj z minulej sezóny, keď sme tam prehrali 1:3. Nesmieme podceniť žiadnu situáciu, byť dôslední a využiť situácie, ktoré sa nám naskytnú."

Od apríla, kedy sme sa naposledy s týmto súperom stretli však ubehla dlhá doba, obe mužstvá sa posunuli, zmenili... "Vtedy sme mali u súpera zlý vstup do zápasu, už na začiatku sme prehrávali 0:2. Ako náhle sa Trebišov dostane do vedenia, vie si to už skúsene udržať. Verím však, že sme sa herne posunuli, čo ukázali aj prvé ligové sezóny. Bohužiaľ s tým neprišli aj lepšie výsledky," vysvetlil šéf žltozelenej lavičky.

Na východ Slovenska nás čaká na naše pomery celkom dlhá a únavná cesta. Výkon MŠK "B" by to ale ovplyvniť podľa trénera nemalo. "To si nemyslím. Oni musia merať rovnakú cestu k nám. Čaká nás síce dlhšia cesta, no určite to nebude zohrávať veľkú rolu." Šošoni pocestujú na zápas viac ako tri hodiny a jednou cestou prejdú takmer 300 kilometrov.

Netradične - v strede poľa sme začali v poslednom období vídať nášho ofenzívneho nigérijského hráča Tentona Yenneho, ktorý predtým nastupoval skôr na krídle. "Chceli sme viac využiť jeho potenciál a techniku. Je to hráč, ktorý vie podržať loptu, nestráca ju, ale musí hrať viac kolmejšie a rýchlejšie. Na tejto pozícii môže lepšie ukázať svoju dobrú finálnu prihrávka či súboj jeden na jedného. Na krídlo sa nám navyše po zranení vrátil Kristián Bari. Veríme, že sa stále bude len a len zlepšovať." Afričan sa na tejto pozícii hneď uviedol aj gólovo, keď proti Petržalke vyrovnával pohotovým volejom.

Posledné súboje ukázali pripravenosť aj ďalších, mladších hráčov z kategórie U19. Vyslúži nomináciu niektorí z nich aj tentokrát? "Uvidíme, čo nám dovolí zdravotný stav, i keď situácia je zdravotne priaznivá. Ešte je to otvorené, skôr však využijeme hráčov "B"-tímu," okomentoval pred zápasom 4. kola druhej ligy svoje zámery hlavný tréner projektu "B+19" Vladimír Veselý.


rozhodcovia

Futbalové sobotné popoludnie v Trebišove so začiatkom o 17:00 hod. bude mať na starosti hlavný arbiter Andrej Chromý. Jeho asistentami na čiarach bude dvojica Juraj Halíček a Dávid Bobko.


priamy prenos

Stretnutie 4. kola II. ligy budete môcť sledovať opäť na huste.tv.


Facebook