”B” | Trénerský štáb rezervy posilní český odborník Richard Polák
Žltozelená rezerva má ďalšiu posilu! No tentokrát nie hráčsku, ale trénerskú. Do realizačného tímu prichádza pridať ruku k dielu český tréner Richard Polák. Štyridsaťšesťročný kouč prichádza z pozície asistenta trénera v Podbrezovej. Predtým pôsobil aj ako hlavný tréner kategórie U19 či asistent Romana Skuhravého v Dukle Praha.

úzka spolupráca s prvým tímom

Okrem pozície v realizačnom tíme žltozelenej rezervy bude Richard Polák zastávať aj pozíciu šéftrénera dorasteneckých kategórií.

Pán tréner, ako vznikla vaša vzájomná spolupráca s MŠK?

"Pred pár rokmi som spolupracoval s trénerom "A"- tímu Jaroslavom Hynkom v Dukle Praha, ktorý ma teraz oslovil s ponukou spolupráce. Ponúkol mi, či by som chcel pracovať na rozvoji mladých hráčov v žilinskom projekte "B+19" s úzkou nadväznosťou smerom k prvému tímu. Vždy som sa zaujímal o prácu na úrovni prechodu z mládežníckych kategórií do mužského futbalu. Žilinu som mal dlhodobo zaradenú medzi top tímy v práci a výchove mladých hráčov, a tak som sa po dohode s vedením klubu rozhodol ponuku prijať."

Z pozície asistenta trénera v najvyššej lige prichádzate do trénerského štábu druholigovej rezervy MŠK. Vnímate to napriek tomu, ako krok vpred?

"Vzhľadom na to, že niektoré veci budem môcť viac ovplyvňovať, rozhodovať o nich a niesť za ne zodpovednosť, tak to jednoznačne beriem ako krok vpred."

S akou víziou, ambíciami či cieľmi prichádzate do mužstva MŠK Žilina "B"?

"Spolu s realizačným tímom chceme napĺňať klubovú filozofiu, aby sme hrali atraktívny futbal na oboch stranách ihriska - v útoku aj v obrane. Samozrejme, na prvom mieste je rozvoj mladých hráčov, či už po futbalovej alebo osobnostnej stránke. Osobne by som chcel nadviazať na skvelú prácu súčasných trénerov a v spolupráci s trénerom "A"- tímu vniesť do hry nové herné princípy. Tie by sme postupne chceli prenášať aj do ostatných mládežníckych kategórií."

Pán tréner, vitajte a držíme palce!


Facebook