”B” | Späť je aj druhá liga, Šošoni cestujú na pôdu druhého Šamorína
Dvanásť dní uplynulo od posledného duelu rezervy MŠK v druhej lige a už iba necelé dva dni nás delia od toho nasledujúceho. Podporení dobrou prípravou počas voľna a rovnako aj reprezentačnými skúsenosťami nastúpime v nedeľu trávniku tabuľkového favorita FC ŠTK 1914 Šamorín.

Stretnutie 11. kola s výkopom o 10:30 hod. povedie na Pomlé Stadium hlavný rozhodca Jaroslav Sučka.


o súperovi

FC ŠTK 1914 Šamorín

Rok založenia: 1914

Klubové farby: modrá a biela

Štadión: Pomlé Stadium (kapacita 1 950 divákov)

Umiestnenie v II. lige:

  • minulá sezóna: 7. miesto
  • aktuálna sezóna: 2. miesto (19 bodov po 10. kolách)

Vzájomné zápasy:

  • minulá sezóna: 0:3 (v) a 1:1 (d)

Pohyby v kádri:

  • príchody: Lukáš Szabó (Dorogi FC/Maďarsko), Bálint Csóka, Ján Ferleťák, Adrián Lehotský, Ferenc Bogi, Attila Horváth, Maté Szolgai (všetci DAC Dunajská Streda), Dávid Kudláč (FK Senica), Kelvin Agho (Crystal Palace U21/Anglicko)
  • odchody: Vladyslav Khomutov (KF Dukagjini/Kosovo), Konstantinos Ikonomou (Soroksár SC/Maďarsko), Tomáš Stašík (FC Petržalka), Jakub Čunta (FK Pohronie), Juraj Štefanka (FK Rača), Ondrej Vrábel (OFK Bošany), Lukáš Leginus, Michal Trnovský, Ernest Boateng (DAC Dunajská Stredaň

po dobrej príprave dobre naladení

Po prestávke sa do II. futbalovej ligy vraciame s nie úplne ideálnou situáciou v tabuľke, no s optimizmom, ktorý nám priniesla dobrá príprava a reprezentačné skúsenosti. Viac k tomu povedal tréner "B"- tímu Vladimír Veselý.

Pán tréner, ako to aktuálne vyzerá v kabíne? Prevažuje dobrá príprava alebo únava po reprezentácii?

"Počas reprezentačnej pauzy sme sa venovali najmä princípom našej hry. Zamerali sme sa na veci, s ktorými sme mali problém. Rovnako sme ju vyplnili kvalitným prípravným zápasom v Olomouci. Táto prestávka teda určite splnila svoj účel."

Splnil účel aj samotný prípravný duel? Ste spokojní s tým, čo ste si v ňom vyskúšali a ako to v ňom vyzeralo?

"Samozrejme, tešíme aj z toho, že sme zvíťazili, ale parametre hry boli tiež na veľmi slušnej úrovni. Sme spokojní s defenzívnou fázou hry, ale v ofenzíve sme mali trochu problémy. Celkovo to ale bolo celkom v poriadku a splnilo to to, čo sme si od toho sľubovali."

Určite ste sledovali výkony viacerých chalanov na zrazoch. Potešili vás?

"Máme podrobné informácie od reprezentačných trénerov o ich vyťaženosti a výkonnosti. Niektoré zo stretnutí sme si aj pozreli a iné ešte máme v pláne. Niektorí chalani boli vyťažení viac, iní menej a s tým aj budeme narábať pred víkendovými duelmi."

Spomínali ste, že ste pracovali na systémových aspektoch hry. Nebudú teraz v tomto ohľade reprezentanti mierne zaostávať?

"My sa tomu venujeme stále a priebežne. V pondelok sa s nami zapoja do plnohodnotného tréningu a myslím si, že to bez problémov rýchlo dobehnú. Som si istý, že nebudú mať problém navnímať tieto veci a pretaviť ich aj do zápasov. "

Hneď po návrate do súťažnej akcie nás čaká náročný súper a druhý tím tabuľky zo Šamorína. Vďaka čomu sú momentálne tak vysoko?

"Majú kvalitné a veľmi dobre vyskladané družstvo. V kádri majú vyvážený mix skúsených a mladších, šikovnejších hráčov. Kostra tímu u nich väčšinou ostáva a vždy to len kozmeticky upravia a doplnia. V ich prospech teda hrá aj zohratosť."

Šamorín pôsobí ako druholigová farma Dunajskej Stredy. Takisto tam dostávajú priestor mladí hráči ako u nás, aj keď nie až v takom množstve. Kde je teda v súčasnosti ten hlavný rozdiel?

"Ako som spomínal, Šamorín sa opiera najmä o skúsenú kostru družstva ako je Pančík či Baez. To sú hráči, ktorí majú veľa odohraté v prvej aj druhej lige. No a tí mladší chlapci to potom vhodne dopĺňajú."

Čo očakávate od hráčov na tom trávniku? Na čom ste najviac pracovali a chcete to vidieť?

"Pracovali sme na princípoch našej na hry, na spôsoboch, ako prekonať súpera a ako sa dostať do zakončenia. Taktiež sme sa zamerali na to, aby konkrétni hráči vedeli, v ktorých priestoroch sa pohybovať. Na tomto pracujeme dlhodobo. Sústredili sme zároveň na obe strany ihriska, kombinovali sme to a verím, že sa to ukáže už v nedeľu."

Do konca jesennej časti nám ostáva odohrať sedem duelov. Dávate si v rezerve nejaký cieľ, kde by ste chceli byť pred zimnou prestávkou?

"Z týchto stretnutí potrebujeme získať jednoducho čo najviac bodov. Presné číslo nemáme stanovené, ale chceme z toho vyťažiť maximum. Samozrejme, chceme, aby aj hra mala stúpajúcu tendenciu a úroveň. Verím v to, že s hrou prídu aj body."


priamy prenos

Stretnutie môžete tentokrát sledovať naživo na internetovej platforme futbalnet.tv.


Facebook