”B” | Rozbehnutá rezerva sa v dohrávke vydá do Šamorína pomstiť náš ”A”- tím
Ešte pred mesiacom by to bol v pôvodnom termíne duel druhého celku s predposledným. Ubehli však štyri kolá a situácia v tabuľke je razom celkom odlišná. Šošoni sa vyšvihli na ôsmu priečku a náš súper zo Šamorína je aj kvôli dvom zápasom k dobru na piatom mieste. Od seba nás delia iba tri body. Otázka teda znie: Dotiahneme sa na ŠTK už po stredajšej dohrávke?

Odložené stretnutie 11. kola s výkopom o 13:30 hod. povedie na Pomlé Stadium hlavný rozhodca Jaroslav Sučka.


o súperovi

FC ŠTK 1914 Šamorín

Rok založenia: 1914

Klubové farby: modrá a biela

Štadión: Pomlé Stadium (kapacita 1 950 divákov)

Umiestnenie v II. lige:

  • minulá sezóna: 7. miesto
  • aktuálna sezóna: 5. miesto (22 bodov po 13. kolách | 2 zápasy k dobru)

Vzájomné zápasy:

  • minulá sezóna: 0:3 (v) a 1:1 (d)

Pohyby v kádri:

  • príchody: Lukáš Szabó (Dorogi FC/Maďarsko), Bálint Csóka, Ján Ferleťák, Adrián Lehotský, Ferenc Bogi, Attila Horváth, Maté Szolgai (všetci DAC Dunajská Streda), Dávid Kudláč (FK Senica), Kelvin Agho (Crystal Palace U21/Anglicko)
  • odchody: Vladyslav Khomutov (KF Dukagjini/Kosovo), Konstantinos Ikonomou (Soroksár SC/Maďarsko), Tomáš Stašík (FC Petržalka), Jakub Čunta (FK Pohronie), Juraj Štefanka (FK Rača), Ondrej Vrábel (OFK Bošany), Lukáš Leginus, Michal Trnovský, Ernest Boateng (DAC Dunajská Streda)

oddýchnutí, poučení a pripravení

Pred stredajším súbojom v Šamoríne tu máme viacero lajtmotívov. Šošoni chcú natiahnuť svoju víťaznú sériu, no domáci sa, naopak, potrebujú chytiť a dostať späť na lepšiu vlnu výsledkov. Pre nás bude motiváciou aj odveta za prehru nášho "Áčka" v pohárovom stretnutí. Ako to celé vidí tréner rezervy Vladimír Veselý?

Pán tréner, predchádzajúci duel sme síce odohrali v sobotu dopoludnia a od ďalšieho nás teda delia štyri dni, no stále je to menší čas ako zvyčajne. Bol to dostatočný priestor na prípravu a regeneráciu?

"My už sme začali regenerovať v sobotu po zápase, chalani mali po ňom ľahký tréning. V nedeľu si všetci oddýchli a od pondelka sa svedomito pripravujeme na Šamorín."

Nemôže nám tento anglický týždeň narobiť problémy s únavou, keďže už sme v závere jesene a hráči majú za sebou veľa zápasov?

"Práve preto sme sa aj prispôsobili týždenný mikrocyklus, v ktorom máme viac taktickejších tréningov. Rovnako máme podľa mňa celkom široký káder, vieme to teda obmeniť a hráčov prerotovať. Myslím si, že po tejto stránke nebudeme mať problémy."

Najmä v prvej časti sezóny sa Šamorín pohyboval na najvyšších priečkach tabuľky. Čo bolo za tým?

"Majú kvalitné a veľmi dobre vyskladané družstvo. V kádri majú vyvážený mix skúsených a mladších, šikovnejších hráčov. Pančík či Baez, to sú hráči, ktorí majú veľa odohraté v prvej aj druhej lige. No a tí mladší chlapci to potom vhodne dopĺňajú. Kostra tímu u nich väčšinou ostáva a vždy to len kozmeticky upravia a doplnia. V ich prospech teda hrá aj zohratosť."

Ťaháme sériu štyroch výhier, ktoré ale prišli väčšinou so súpermi z nižších priečok. Bude to podľa vás v Šamoríne ešte o niečo náročnejšie ako v týchto stretnutiach?

"Určite to bude náročné, keďže posledné výsledky Šamorína neboli ideálne. Takže oni urobia všetko preto, aby v domácom prostredí bodovali naplno. Bude to ťažký duel, súbojovejší, ale verím, že sa s tým popasujeme dobre a budeme úspešní."

Šamorín potvrdil svoju kvalitu cennou a prekvapivou výhrou v pohári proti prvému tímu MŠK. Je to motivácia navyše "pomstiť" našich chalanov a získať takéto zaujímavé víťazstvo?

"Som si istý, že urobíme maximum preto, aby sme bodovali. Šamorín určite potvrdil kvalitu postupom v pohári cez náš tím, ale ja verím, že práve z toho poučíme. Aj na základe tohto duelu sa pozrieme na ich silné a slabé stránky a kvalitne sa na nich pripravíme."

Okrem spomínanej výhry proti nášmu "Áčku" ale Šamorín od vynútenej prestávky v lige nezaznamenal presvedčivé výsledky. Čomu to pripisujete?

"Myslím, že to je vyrovnanosťou súťaže. Nie je tu žiadne družstvo, ktoré by malo výraznú bodovú stratu na spodku tabuľky. Taktiež tímy na čele tabuľky vedia stratiť nejaké body na úkor tabuľkovo nižšie postaveného súpera. V tomto ročníku je druhá liga ešte vyrovnanejšia ako v tých predchádzajúcich."


priamy prenos

Stretnutie môžete tentokrát sledovať naživo na internetovej platforme futbalnet.tv.


Facebook