”B”: Rezerva v rámci anglického týždňa privíta lídra tabuľky z Banskej Bystrice
V domácom prostredí nastúpime aj na druhý zápas počas tohto týždňa. V stretnutí 21. kola druhej najvyššej súťaže privítame lídra tabuľky a ašpiranta na postup do Fortuna ligy - Banskú Bystricu. V ťažkom a kvalitnom dueli zabojujeme o prekvapenie a zisk dôležitých bodov.

Nedeľné stretnutie na Štadióne MŠK Žilina má výkop o 10:30 hod. a povedie ho hlavný rozhodca Rastislav Jurenka.


Zodpovední v defenzíve, drzejší v zakončení

Súboj našej rezervy sľubuje ofenzívne predstavenie, pretože oba kluby patria medzi najviac gólové tímy v doterajšom priebehu sezóny. Práve na náš stredajší výkon v útoku proti Komárnu sme sa zamerali s trénerom žilinského "Béčka" Vladimírom Veselým.

"Súper mal kvalitu, hlavne v defenzíve disponoval skúsenými hráčmi. V stretnutí sme dominovali na lopte, dostávali sme sa pred šestnástku, ale vo finálnej fáze nám chýbalo viacej trpezlivosti. Ak sme mali nejaké strelecké pokusy, tak väčšinou neboli pripravené." Do duelu proti lídrovi tabuľky budeme chcieť určite zlepšiť záverečnú fázu a zakončenie. "S Banskou Bystricou to bude úplne iný zápas. Súper má určite veľkú kvalitu, je možné, že nebudeme takí dominantní na lopte, ako je zvykom. Budeme musieť hrať aj bez lopty, a to bude hlavný rozdiel oproti súboju proti Komárnu. Musíme byť zodpovední hlavne v defenzíve, pri štandardných situáciách a drzejší aj sebavedomejší v zakončení," zhodnotil hlavné atribúty stretnutia lodivod rezervy.

Dukla Banská Bystrica však nedisponuje suverénnou formou, ako tomu bolo počas jesene. To by mohlo zvýšiť naše ambície na úspech v zápase. "Šanca je vždy, ale je to zároveň aj veľký ašpirant na postup. Majú vyvážané mužstvo a výborné individuality v ofenzíve. Bude to pre nás náročný duel, ale zároveň pre chalanov super konfrontácia s top tímom druhej ligy." Banská Bystrica sa momentálne nachádza na prvom mieste II. najvyššej ligy so ziskom 42 bodov a bojuje o návrat medzi slovenskú elitu po dlhých piatich rokoch. 

Súper disponuje skúseným mužstvom, ktoré už má veľa za sebou. Čo na takýto tím môže platiť? "Tímovosť, dravosť, obetavosť, to sú atribúty, ktoré musíme ukázať. Keď k tomu pridáme ešte lepšiu finalizáciu, tak verím, že môžeme pomýšľať na úspech v tomto zápase." V nedeľu to bude súboj, okrem iného, aj dvoch najgólovejších mužstiev v lige. "Som si istý, že obidva tímy budú hrať na víťazstvo. Budeme sa snažiť vychádzať aj z prípravného stretnutia, ktoré sme spolu odohrali počas zimnej prípravy. A mám pocit, že výsledok nebude určite 0:0," skonštatoval kormidelník, ktorý okrem Šošonov viedol v kariére aj český Třinec, Podbrezovú a Ružomberok "U19".

V stretnutí s Komárnom zaujalo aj hneď trojnásobné striedanie hráčov po polčase. "Boli sme tak vzájomne dohodnutí, aby boli hráči vyťažení podobným spôsobom. Rovnako sme sa nechceli nijako oslabiť, preto šla na ihrisko kvalita za kvalitu. Nebolo to určite kvôli výkonu hráčov, ale skôr z taktického hľadiska a pre potreby prvého mužstva," doplnil skúsený kouč žltozelených pred stretnutím 21. kola druhej najvyššej súťaže.


Priamy prenos


Rozhodcovia

Nedeľné stretnutie proti lídrovi II. ligy rozhoduje Rastislav Jurenka, na čiarach mu asistujú Ján Pozor a Peter Mihalík.


Facebook