”B”: Proti ďalšej rezerve a ďalšiemu nováčikovi. V sobotu cestujeme do Bratislavy
Žilinská rezerva zavŕši prvú tretinu zápasov sezóny duelom 10. kola II. ligy v súboji dvoch rezerv. Černákovci v sobotu cestujú do Bratislavy, kde na nich čaká "béčko" Slovana. Zápasom proti belasým zakončíme sériu stretnutí proti tímom, ktoré si vybojovali postup z nižších súťaží.

Sobotné stretnutie so začiatkom o 15:30 bude viesť ako hlavný arbiter Tomáš Kolofík.


"B"-tím Slovana Bratislava v ostatných sezónach pendluje medzi druhou a treťou ligou. Práve v minulej sezóne strávenej v bratislavskej odnoži III. ligy si rezerva belasých vybojovala postup, a to veľmi suverénne - bez jedinej prehry (bilancia 25-5-0). Vstup do druhej najvyššej súťaže slovanistom nevyšiel, keď dokázal naplno bodovať iba dvakrát - proti Skalici (4:0) a Trebišovu (2:1). Naposledy zverenci trénera Szilárda Németha podľahli Bardejovu 0:2, čo znamená, že sa momentálne nachádzajú v zostupových vodách tabuľky. 

Posledné meranie síl medzi našou a bratislavskou rezervou sa konalo pred dvomi rokmi. V marci 2017 sme belasých zdolali 2:0, keď góly strelili súčasní hráči "áčka" Lukáš Jánošík a Kristián Vallo.


Nášmu "béčku" nevyšiel posledný domáci zápas proti Púchovu najmä vo finálnej fáze. Z vypracovaných šancí sme na gól premenil iba jednu - na exportný gól Samuela Farského nedokázal nadviazať žiadny ďalší hráč v žltozelenom. "Výsledok sa nedostavil, aj keď sme mali dobré parametre hry a v jednotlivých ukazovateľoch sme boli lepší. Myslím si, že sme proti Púchovu mali viac čistých gólových šancí. Nedokázali sme ich premeniť a prišiel trest v podobe inkasovaných gólov. Športové šťastie, ktoré nám bolo v minulých zápasoch dopriate, sa trochu odvrátilo," zaspomínal si na minulotýždňový zápas lodivod Peter Černák

V priebehu sezóny nás už otestovali víťazi III. líg z východu, stredu i západu. Ostáva ten posledný - víťaz III. ligy Bratislavského kraja, ktorý sa v ligovom pelotóne nachádza na 14. priečke. Ide v prípade Slovana "B" o neznámu? "Tí chalani si prešli akadémiou Slovana a v mládežníckych zápasoch sme sa s nimi stretávali, takže až taká neznáma to pre nás nie je. Vieme, o akých hráčov ide, majú dobré futbalové základy. Netreba ich podceňovať, lebo pohľad na tabuľku môže byť zradný," varuje kouč žilinskej rezervy.

Situácia v kádri pred zápasom proti rezerve Slovana Bratislava je špecifická, pretože v sobotu odohrá svoj zápas aj áčko. "Bude to náročné poskladať, lebo máme aj zranených chalanov. Uvidíme, ako sa vyvinie zdravotný stav u nás a ako v "A"-tíme. Zrejme siahneme aj po hráčoch z "devätnástky", aby sa viac adaptovali a získali skúsenosti." 

Púchov nám minulý týždeň preťal dvojzápasovú víťaznú šnúru. Čo treba spraviť, aby sme sa na ňu opäť vrátili? "Kľúčové bude rýchlo sa oklepať po prehratom zápase, dobre sa na duel proti Slovanu nastaviť. Chceme opäť dobre vstúpiť do zápasu, snažiť sa hrať svoju hru a nepustiť súpera do vedenia, pretože by bolo ťažké doháňať stratu. Na ihrisku necháme všetko a keď to do seba zapadne, verím, že dokážeme uspieť aj v Bratislave," želá si pred zápasom tréner "béčka" Peter Černák.


Sobotný zápas, ktorého úvodný výkop je naplánovaný o 15:30, bude viesť ako hlavný arbiter Tomáš Kolofík spoločne s asistentmi Petrom Čajkom a Matejom Zemkom. 

Facebook