”B”: Potvrdiť zlepšený výkon z Bystrice a pripraviť pre Skalicu druhú prehru v ročníku
Okrem dvoch odložených stretnutí 12. kola pokračuje druhá najvyššia súťaž aj napriek reprezentačnej prestávke. Šošoni sa v ňom predstavia na domácom štadióne proti súperovi zo Záhoria - MFK Skalica. Zeleno-bieli v doterajšom priebehu súťaže prehrali iba raz, nás teda nečaká ľahký oriešok, no zo slov hlavného trénera Vladimíra Veselého je cítiť odhodlanie zvíťaziť.

Popoludňajší duel so začiatkom o 16:30 hod. povedie pod Dubňom hlavný arbiter Marián Ruc.


dôslednejší a nebezpečnejší vpredu

Lepší i bojovnejší výkon sme od Šošonov videli v porovnaní s domácim súbojom proti Rohožníku minulý týždeň proti banskobystrickej Dukle. Na tomto budeme chcieť postaviť aj sobotný duel so Skalicou, kde však musíme ešte doladiť niektoré detaily, ktoré nám chýbali proti súperovi z čela tabuľky.

"Skúsenosť a efektivita. Dukla bola maximálne efektívna, trikrát trafili priestor brány a strelili z toho tri góly. Taktiež boli dôraznejší v pokutovom území. Predsa len, majú skúsenejšie mužstvo ako my, a aj to zavážilo." Pri inkasovaných góloch sme opäť robili aj nevynútené chyby. "Pracujeme na tom stále, ale tu musíme uznať aj kvalitu hráčov Banskej Bystrice. Či už je to Róbert Polievka alebo David Depetris, ktorí sú nadštandardní hráči na II. ligu. Verím však tomu, že sa z chýb poučíme a podobné veci sa už v ďalších dueloch nezopakujú," skonštatoval kouč žltozelených.

Najbližší súper zo Skalice je aktuálne na piatom mieste, no s dvomi zápasmi k dobru. "Myslím si, že Skalica má dlhodobo potenciál bojovať o vrchné priečky tabuľky. Určite by chceli postúpiť, a tomu nasvedčujú aj tohtosezónne výsledky. Vedia zvíťaziť vonku, doma skúsene zbierajú tri body, nedostávajú góly a sú maximálne efektívni. Podľa mňa majú kvalitu na to, aby bojovali aj o postup do prvej ligy." V doterajších jedenástich kolách prehral klub zo Záhoria iba raz, vonku nestačil na Komárno v pomere 0:2.

Útočnú silu našej rezervy tentokrát poriadne preverí najlepšia obrana súťaže iba so štyrmi inkasovanými gólmi. "Súper má prepracovanú defenzívu, hrá jednoducho a majú aj nepríjemných hráčov vpredu ako Baumgartner, Brigant či Šebesta. Rovnako disponujú aj dostatočnými skúsenosťami." Miernou výhodou by pre našich chalanov mohlo byť domáce prostredie, nakoľko Skalica u súperov nemá natoľko jasné výsledky ako doma. "Domáce prostredie nám velí zvíťaziť, bodov sme už postrácali priveľa. Skalica vie bez problémov vyhrať aj vonku, čo ukázali napríklad v Podbrezovej. Doma aj vonku ukazujú rovnaký herný štýl, ktorý nemenia a zatiaľ im to vychádza," poukázal na silu protivníka lodivod MŠK.

Reprezentačná prestávka znamená pre nás dve veci - viacero hráčov na zrazoch a voľno pre hráčov "A"- tímu. "Uvidíme až deň pred zápasom, trénovali sme oddelene a v "A"- mužstve sú aj drobné zdravotné problémy. Ešte sa dohodneme aj s trénermi z prvého tímu, či nám niekto príde pomôcť alebo to vykryjeme vlastnými hráčmi z projektu." 

Už tri stretnutia sme nevyhrali, zlomiť to však chceme čo najskôr. "My by sme sa najradšej naštartovali v každom jednom stretnutí. Verím teda, že už to zvládneme, budeme dôslednejší v pokutovom území a nebezpečnejší v útoku. Aj v Banskej Bystrici sme síce strelili dva góly, ale veľa šancí sme si nevypracovali. Tam nás najviac tlačí topánka, no dúfam, že to zmeníme už proti Skalici," povedal na závere interview pred stretnutím dvanásteho kola druhej slovenskej ligy kormidelník "B"- tímu Vladimír Veselý.


priamy prenos

O priamy prenos zo stretnutia sa postará MŠKŽilinaTV.


rozhodcovia

Hlavným rozhodcom sobotného stretnutia na Štadióne MŠK Žilina s výkopom o 16:30 hod. bude pán Marián Ruc. Na čiarach mu budú asistovať Dušan Štofik a Juraj Halíček. 


Facebook