”B”: Po dvoch týždňoch tréningov prípravák proti Banskej Bystrici
Popri prvom tíme pokračuje v príprava na jarnú časť aj náš "B"-tím. Zverenci trénera Vladimíra Veselého si po dvoch týždňoch tréningov konečne vyskúšajú aj zápasové tempo. V sobotu ich totiž preverí líder II. ligy - Dukla Banská Bystrica.

V rozhovore sme sa s kormidelníkom rezervy porozprávali aj o tom, ako zatiaľ prebieha plán zimnej prípravy.


najspokojnejší s prístupom

Dva týždne zimnej prípravy, v ktorých doteraz zverenci trénera Vladimíra Veselého iba trénovali, sú minulosťou. Ako ich hodnotí kormidelník "B"-tímu?

"Zatiaľ ideme podľa plánu, všetko ide v pohode. To, čo máme naplánované, to aj plníme. Hráči sú pripravení, po tréningovom drile sa už tešia na zápasové konfrontácie. Konečne to bude trochu zmena oproti tréningom." Začiatok zimnej prípravy vždy býva náročnejší. Ako sa s tým vysporiadali samotní chalani? "Áno, snažili sme do nich ísť počas týchto prvých dvoch týždňov aj kondične. Popasovali sa s tým dobre."

Už v sobotu tak konečne príde na rad aj meranie síl, a to hneď proti ašpirantovi na postup do Fortuna ligy. "Vo všetkých troch prípravných dueloch dostanú priestor aj hráči z U19. Sme zvedaví, ako sa vysporiadajú s mužským futbalom. Nech sa ukáže, na čom ešte musia pracovať. Bystrica je veľmi kvalitný súper, líder II. ligy. V sobotu to bude výborná previerka hlavne pre tých mladých chalanov, "A"-tím má totiž svoj program, takže šancu dostanú všetko hráči projektu."

Budú tréneri rezervy sledovať v súboji niečo špeciálne? Čo od neho očakávajú? "Systém je jasne založený, filozofia funguje výborne. Bystrica však bude iný level, čo sa týka futbalovosti. Určite preto nastanú situácie, v ktorých keď nebudeme držať loptu, nastanú aj brejkové situácie. Každopádne sa tešíme na dobrú konfrontáciu."

Potešujúci je aj zdravotný stav, resp. účasť hráčov na tréningov, ktorá sa zvyšuje. "Všetci sú v poriadku. Tí, čo prišli z karantény, majú ešte nábehový režim." Čo zatiaľ teší šéfa projektu najviac? "Prístup, pretože chalani trénujú s chuťou, čo je vždy pre trénera pozitívum."


termíny prípravných zápasov

  • MŠK Žilina B - FK Dukla Banská Bystrica (23. januára | sobota, 12:00)  - Z tohto duelu nebude priamy prenos.
  • MŠK Žilina B - MFK Fotbal Třinec (30. januára | sobota, 16:30)
  • MŠK Žilina B - MFK Tatran Liptovský Mikuláš (6. februára | sobota, 16:30)

Facebook