”B” | Opäť nováčik a opäť s trojbodovým cieľom - proti Prešovu zopakovať domáci ofenzívny výkon
Rezerva Šošonov aj vo štvrtom zápase v sérii narazí na nováčika z tretej ligy. Tentokrát na domácom trávniku privítame mužstvo z východu Slovenska - 1. FC Tatran Prešov. Koňare pricestujú pod Dubeň v trochu lepšej tabuľkovej situácii, kde im patrí 11. miesto so ziskom šesť bodov. Na túto métu sa však majú pláne dotiahnuť aj žltozelení.

Sobotný súboj na Štadióne MŠK Žilina so začiatkom o 10:30 hod. povedie hlavný rozhodca Andrej Chromý.


o súperovi

1. FC Tatran Prešov

Rok založenia: 1898

Klubové farby: zelená a biela

Štadión: Štadión Tatran - kapacita 5 410 divákov (dočasne: Štadión Ličartovce)

Umiestnenie v II. lige:

  • aktuálna sezóna: 11. miesto
  • minulá sezóna: postup z III. ligy Východ (1. miesto)

Vzájomné zápasy: -

Pohyby v kádri:

  • príchody: Lukáš Horváth, Dávid Keresteš, Filip Maník, Dávid Kuhajdík (všetci Partizán Bardejov), Lukáš Šimko (Slavoj Trebišov), Lukáš Jendrek (FC Spartak Trnava), Martin Baran (Pruszkow/Poľsko), Dragan Andrić (MFK Tatran Liptovský Mikuláš), Marek Vasiľ (FK Železiarne Podbrezová), Yevgeniy Nemtinov (Dunaivtsi/Ukrajina), Antonios Gaitanidis (PAOK Solún/Grécko)
  • odchody: Miloš Buchta (ŠK Záhradné), Michal Královič (Odeva Lipany), Junior (bez klubu), Ondrej Elexa (FC Košice), Pawel Jarzebak (bez klubu), Vladimír Pyda a Dávid Haščák (obaja Partizán Bardejov)

ofenzívne, ale nie naivne

Nezadržateľne sa blíži ďalší druholigový duel proti ďalšiemu nováčikovi z tretej ligy - 1. FC Tatran Prešov. Pred stretnutím sme okrem toho od trénera Vladimíra Veselého zisťovali viac aj k výkonu v Považskej Bystrici či k produktívnym posilám.

Vrátila nás prehra v Považskej Bystrici späť na zem po vysokej výhre nad Račou?

"Áno, trochu nás to vrátilo do reality. Presvedčili sme sa, že samo to nepôjde a súper sa sám nezdolá. Musíme byť stopercentne koncentrovaní od prvej do poslednej minúty a nepodceňovať žiadne situácie. "

Čím to bolo, že sme do zápasu vstúpili ustráchane a súper mal výrazne navrch?

"Súper sa jednoducho dostával na našu polovicu, získaval odrazené lopty a všetko vsadil na úvodné minúty. Viditeľne sa chceli dostať do vedenia, čo sa im aj podarilo presne tak ako v predchádzajúcich dueloch. My sme im našimi chybami ešte dopomohli k rýchlemu vedeniu a potom sme museli doháňať ich náskok."

Po zmene strán sme boli lepším družstvom a pozitívom bolo viacero šancí. Čím je podľa vás zapríčinená slabšia efektivita?

"Samozrejme, je to aj nedostatok skúseností, keďže výber riešení vôbec nebol vhodný. Verím, že skúsenosti postupne zápasmi naberieme a v ďalších stretnutiach to už bude iba lepšie a lepšie. Chalani sa stále presvedčujú, že II. liga je úplne iná súťaž ako dorastenecká liga."

Striedajúci hráči opäť ukázali, že sú viac ako platní a majú potenciál. Pretlačia sa už aj do základu?

"Je možné, že nastúpia. Ale v prvom rade sme s nimi chceli byť opatrní. Pripojili sa k nám neskôr a chceme, aby si pomaly zvykli na tréningový proces aj zápasovú prax. Rovnako im minúty v II. lige dávkujeme postupne, aby sme to neprestrelili a zbytočne ich nevyradili kvôli zraneniu. Postupne nasávajú aj taktickú stránku a zlepšujú sa od tréningu na tréning."

Sériu proti nováčikom z tretej ligy ukončíme doma proti Prešovu. Pred sezónou boli najzvučnejším menom spomedzi nich. Kde sú teda ich najväčšie zbrane?

"Majú konsolidovaný káder a skúsených hráčov, ktorí už majú niečo odohraté v prvej aj druhej lige. Plus v kádri majú aj viacero mladých hráčov, takže majú dobre vyvážené mužstvo. Určite teda budú zohratí a nepríjemní."

Zatiaľ sa Prešovu vonku až tak nedarí. Môžeme to využiť na svoju hru podobne ako proti Rači?

"Keď chceme zvíťaziť, musíme hrať ofenzívne. Nie naivne, ale ofenzívne. Budeme sa tlačiť do zakončenia a verím, že podobný spôsob hry ukážeme aj proti Prešovu."

Na záver otázka mimo soboty. Počas týždňa ste boli na stáži v rakúskom Red Bull Salzburg. Aké myšlienky či podnety ste si odtiaľ odniesli?

"Keď si odmyslíme infraštruktúru, ktorá je úplne z inej dimenzie, tak sme sledovali napríklad tréningový proces či prácu s hráčmi, ktorí majú naozaj veľkú kvalitu. Pre nás to bola veľmi prospešná a prínosná stáž, ktorá nám ukázala, že ideme dobrým smerom. Musíme ale ešte viac pracovať na intenzite v tréningovom procese. V tejto oblasti sme videli obrovský rozdiel."


priamy prenos

Duel si tentokrát môžete naživo pozrieť na televíznej stanici JOJ Šport.


Facebook