Akadémia MŠK: Týždenný program zápasov (7.10. - 13.10.)
PROGRAM ZÁPASOV AKADÉMIE MŠK ŽILINA V 41. KALENDÁRNOM TÝŽDNI. Kompletný rozpis stretnutí nájdete aj v sekcii Zápasy.

sobota 12.10.

"B": MŠK Žilina - MFK Skalica 4:2 (2:1) Góly MŠK: Ďuriš, Paur, Balaj, Rusnák | 13. kolo II. ligy


U19: MŠK Žilina - FK Železiarne Podbrezová 4:1 (3:0) Góly MŠK: Kaprálik 2, Barbora, vlastný | 10. kolo I. LSD

Norbert Guľa, tréner MŠK Žilina U19: “Prvý polčas bol z našej strany solídny, kombinačne silný. Chlapci sa snažili hrať rýchlo, snažili sa byť dostatočne presní a boli sme aj celkom efektívni. V druhom polčase sme sa nevyhli slabšiemu úseku hry, kedy sme prepadli v osobných súbojoch, stratili sme lopty a súper nás potrestal gólom na 3:1. Potom sme sa dostali do hry, pridali štvrtý gól a zápas sme dotiahli do víťazného konca.”


U17: FK Železiarne Podbrezová - MŠK Žilina 1:3 (0:2) Góly MŠK: Oravec, Bechný, Húšťava | 10. kolo I. LMD U17

Slavomír Konečný, tréner MŠK Žilina U17: “V zápase na ťažkom teréne proti kvalitnému súperovi sme v prvom polčase boli jednoznačne lepší. Škoda, že sme nevyťažili z hernej dominancie a šancí ešte viac. V druhom polčase súper znížil z rohového kopu, my sme okamžite odpovedali gólom. Potom súper hrozil z protiútokov, my sme trafili žrď a mali niekoľko šancí, ktoré sme nedotiahli do konca. Prístup chalanov aj výkon bol výborný a výsledok z môjho pohľadu spravodlivý. Chcem ešte vyzdvihnúť korektné prostredie a výkon rozhodcov.”


U16: FK Železiarne Podbrezová - MŠK Žilina 0:4 (0:2) Góly MŠK: Sauer 2, Bortoli, Bistiak | 10. kolo I. LMD U16

Ivan Belák, tréner MŠK Žilina U16: “Hralo sa na ťažkom teréne, kde bola ťažšia stabilita. Napriek tomu sa nám darilo kombinovať hlavne v prvom polčase a vytvorili sme si niekoľko príležitostí, dve sme premenili. Druhý polčas sme sa uz netlačili do koncovky ako v prvom. Hlavne za stavu 0:3 sa zápas už dohrával v strede ihriska s ojedinelými útokmi na našej strane. Domáci mali nejaké prilezitosti po štandardkách, resp. po našej nepresnosti pri postupnom útoku. Chlapcov chválime za prístup, ale aj hernú stránku na zlom teréne.”


U13: MŠK Žilina - ATTACK Vrútky U15 3:2 (1:1) Góly MŠK: Baleja, Tichý, Glajza | 11. kolo II. LSŽ U15 Sever


U12: MŠK Žilina - MŠK FOMAT Martin U13 11:0 (7:0) Góly MŠK: Žilinský 6, Koštiaľ 2, Skaličan, Mikunda, Zimen | 7. kolo I. LMŽ U13 Stred


U11: MŠK Žilina - MŠK FOMAT Martin U12 21:12 (11:6) Góly MŠK: Hoferica 6, Pobijak 4, Vrábel 3, Pečner a Barčiak po 2, Bielka, Minárik, Hudec, Hrobárik | 7. kolo I. LMŽ U12 Stred


U10: MŠK Žilina - ATTACK Vrútky U13 9:1 (6:0) Góly MŠK: Urbánek, Charamza a Hrobárik po 2, Králik, Turian, Švach | 11. kolo II. LMŽ U13 Sever


WU19: MŠK FOMAT Martin - MŠK Žilina 0:7 (0:3) Góly MŠK: Ondrášková a Obertová po 2, Krajčíová, Čechová, Staníková | 7. kolo I. ligy dorasteniek skupina "B"

Stanislav Ceniga, tréner dorasteniek MŠK Žilina: "Odohrali sme zaujímavý zápas, v ktorom sme síce robili veľa nevynútených chýb, ktoré ale súper netrestal. Naopak, my sme využili čas a priestor, ktorý nám darovali na strelenie gólov. Dievčatá makali až do konca, pričom posledných 15 minút sme už jasne dominovali. Teší ma, že sme konečne premieňali šance, do ktorých sa dostať vieme. Dúfam, že v tomto trende budeme pokračovať aj naďalej."


WU15: MŠK FOMAT Martin - MŠK Žilina 1:4 (1:1) Góly MŠK: Poliaková a Uhríková po 2 | 7. kolo I. ligy žiačok skupina "B"

Jaroslav Trnka, tréner žiačok MŠK Žilina: “Výborný zápas našich dievčat, na ktorý sa dalo pozerať. Po troch týždňoch prestávky ich futbal bavil, a bolo to vidieť hneď od začiatku zápasu. Dievčatá vyhrávali veľké množstvo súbojov, čím súperky prakticky k ničomu nepustili. Chýbal nám síce kľud na lopte, hlavne v obrannej fáze, ale herne sme boli určite lepší. Škoda ďalších nepremenených šancí, po ktorých by bol výsledok ešte príjemnejší.”


nedeľa 13.10.

U15: MŠK FOMAT Martin - MŠK Žilina 1:0 (0:0) | 7. kolo I. LSŽ U15 Stred

Ľuboš Nosický, tréner MŠK Žilina U15: “V zápase v tabuľke dvoch najúspešnejších mužstiev sme dominovali celý zápas. Vypracovali sme si aj dostatok gólových príležitostí, ale na efektivite musíme tvrdo popracovať. Súper sa dostal iba do jediného úniku, ktorý aj zakončil gólom.”


U14: MŠK FOMAT Martin - MŠK Žilina 3:4 (3:1) Góly MŠK: Šarudi 2, Adamica, Dolník | 7. kolo I. LSŽ U14 Stred

Patrik Mojžiš, tréner MŠK Žilina U14: “Obojstranne dobrý zápas, my sme boli futbalovejší. Vytvorili sme si viac gólových príležitostí, realizácia však nebola ideálna. Chlapcov chválime za prístup k stretnutiu.”


ŽENY: ŠK Slovan Bratislava - MŠK Žilina 8:1 (4:0) Gól MŠK: Pružinská | 6. kolo I. ligy žien

Facebook