Akadémia MŠK: Týždenný program zápasov (18.11. - 24.11.)
PROGRAM ZÁPASOV AKADÉMIE MŠK ŽILINA V 47. KALENDÁRNOM TÝŽDNI. Kompletný rozpis stretnutí nájdete aj v sekcii Zápasy.


utorok 19.11.

U17: FC DAC 1904 Dunajská Streda - MŠK Žilina 3:4 (3:2) Góly MŠK: Jambor, Jakubík, Šnajder, vlastný | dohrávka 8. kola I. LMD U17

Slavomír Konečný, tréner MŠK Žilina U17: "Dnes sme odohrali zápas dvoch absolútne rozdielnych polčasov. Mali sme fantastický úvod, keď sme z prvej akcie strelili gól, ktorý nám uškodil. Odvtedy sme hrali bez pohybu, ochoty, vášne, chuti, nasadenia a súper zaslúžene otočil. Do druhého polčasu sme zmenili hlavne spomínané parametre a dvomi peknými gólmi zápas otočili. Treba objektívne priznať, že zápasu by svedčila remíza, pretože súper ukázal vysokú kvalitu. Za druhý polčas svoj tím chválim, na prvý musíme rýchlo zabudnúť."


U16: FC DAC 1904 Dunajská Streda - MŠK Žilina 3:5 (1:3) Góly MŠK: Sauer 2, Bortoli, Hroza, Javorček | dohrávka 8. kola I. LMD U16

Ivan Belák, tréner MŠK Žilina U16: "Dnes sa hral veľmi dobrý mládežnícky zápas. Na túto vekovú kategóriu mal vysoké tempo a chalani si museli siahnuť na dno síl. Konečný výsledok sme si pokazili v posledných minútach a dovolili sme domácim znížiť na konečných 3:5. Chalanom patrí pochvala za prístup a predvedený výkon v zápase."


štvrtok 21.11.

WU19: MŠK Žilina - MFK Dukla Banská Bystrica 5:1 (4:1) Góly MŠK: Sirejová 2, Berešíková, Pružinská, vlastný | 10. kolo I. ligy dorasteniek

Stanislav Ceniga, tréner dorasteniek MŠK Žilina: "Zápas o prvé miesto sme zvládli a zimujeme tak na prvom mieste. V prvom polčase sme dominovali kombinačnou hrou a agresívnym napádaním, z čoho pramenili šance a góly. V druhom polčase sme si rozumnou hrou postrážili súpera a pridali sme piaty gól. Dnes nám dobre fungovala defenzíva celého mužstva a keď niečo prešlo, tak to zastavila naša výborne chytajúca brankárka. Tento zápas bol určite náš najlepší počas jesene. Baby víťazstvo venovali dlhodobo zranenej Mati Ukropovej, ktorá je dlhodobo zranená. Ďakujem babám za celú jeseň."


WU15: MŠK Žilina - MFK Dukla Banská Bystrica 3:3 (2:1) Góly MŠK: Kerešová, Turská, Bieliková | 10. kolo I. ligy žiačok

Jaroslav Trnka, tréner žiačok MŠK Žilina: "Dievčatá sa s jesennou časťou rozlúčili remízou. Proti nám sa postavilo fyzicky zdatnejšie mužstvo, ktoré hrozilo len dlhými nakopávanými loptami za našu obranu. My sme sa snažili hrať viac kombinačne a pridali sme k tomu aj bojovnosť. V prvom polčase sme strelili dva krásne góly. V druhom polčase po našom viacnásobnom prestriedaní naša hra trochu poklesla a súper otočil skóre vo svoj prospech. Na konci zápasu dievčatá znovu zabojovali a pred koncom zápasu vyrovnali. Za celú jesennú časť musím pochváliť všetky dievčatá, len ma mrzí, že za predvedené výkony počas celej jesene patrí dievčatám stred tabuľky. Určite by si zaslúžili lepšie umiestnenie."


piatok 22.11.

"B": FK Dubnica nad Váhom - MŠK Žilina 1:3 (0:1) Góly MŠK: Hamza, Rusnák, Ďurana | prípravný zápas


sobota 23.11.

U19: MŠK Žilina - ŠK Slovan Bratislava 1:2 (0:1) Gól MŠK: Nemčík | 15. kolo I. LSD

Norbert Guľa, tréner MŠK Žilina U19: "Prvý polčas bol z našej strany veľmi slušný, zniesol prísne kritériá, čo sa týka kombinačnej hry, reakcie po strate lopty. Súpera sme držali na jeho polovici, no jeden ojedinelý protiútok Slovanu vyšiel. Museli sme urobiť vynútené zmeny. Po zmene strán sme už neboli takí dôrazní, stratili sme presnosť. Nebolo to už také kombinačne silné, čo znamenalo, že ten priebeh bol vyrovnanejší. Mali sme tam pár polopríležitostí na skórovanie, no súper v poslednej minúte z ďalšieho ojedinelého brejku dal na 0:2. Potom sme korigovali na konečný výsledok. Trochu ma mrzí, že sme výkony v oboch polčasoch neboli na rovnakej úrovni."


U17: ŠK Slovan Bratislava - MŠK Žilina 2:3 (1:2) Góly MŠK: Jambor, Urgela, Bombík | 15. kolo I. LMD U17

Slavomír Konečný, tréner MŠK Žilina U17: "Do zápasu sme vstúpili aktívne a hneď sme strelili gól. Inkasovali sme z nepozornosti v defenzíve, čo nás na chvíľu vyviedlo z rytmu. Druhým gólom sme opäť získali lepšiu kontrolu nad zápasom. Úvod druhého polčasu bol vyrovnaný, bez šancí. My sme si vypracovali jednu, súper takisto. Po pressingu a chybe v defenzíve súpera sme išli do vedenia o dva góly. Mali sme viac z hry, ale urobili sme chybu a inkasovali kontaktný gól. Mohli sme pridať poistku a definitívne rozhodnúť, ale súper nás mohol nakoniec potrestať vyrovnávajúcim gólom. Myslím si, že dnes sme si zaslúžili vyhrať, pretože výsledok spravodlivo odzrkadľuje priebeh zápasu. Chcem pochváliť chalanov za výborný prístup k zápasu."


U16: ŠK Slovan Bratislava - MŠK Žilina 1:1 (1:0) Gól MŠK: Bortoli | 15. kolo I. LMD U16

Ivan Belák, tréner MŠK Žilina U16: "V prvom polčase nám chýbal pohyb, agresivita. Hrali sme pomaly a keď sme si vytvorili gólovú príležitosť, tak sme ju aj ľahkovážne nepremenili. Naopak, domáci nás potrestali, keď z dvoch situácií, ktoré si vytvorili, premenili jednu. Druhý polčas bol omnoho lepší z našej strany, vytvorili sme si dosť príležitostí a škoda, že sa nám podarilo vyrovnať až pred koncom, lebo už neostalo veľa času na otočenie výsledku. Za skúsenosť pre hráčov, ako pristúpiť k zápasu, dnes môžeme chalanov pochváliť len za druhý polčas."


U15: prípravné zápasy

MŠK Žilina - FC Hradec Králové 1:1 (0:1) Gól MŠK: Palka

MŠK Žilina - Escola Varšava 3:0 (1:0) Góly MŠK: Sýkora, Weber, Oravec


U14: prípravné zápasy

MŠK Žilina - FC Hradec Králové 1:3 (1:0) Gól MŠK: Šlosár

MŠK Žilina - Escola Varšava 0:2 (0:1)


U13, U12: turnaj (Slovácko) - 1. miesto

FK Mladá Boleslav - MŠK Žilina 0:4 Góly MŠK: Murček, Bujný, Stručka, Lajčiak

MŠK Žilina - 1. FC Slovácko 5:0 Góly MŠK: Tichý, Bujný, Kysela, Baleja, Bačík

Facebook