”A”: Plán zimnej prípravy 2021 + menoslov súperov
Futbalisti MŠK Žilina odštartujú kalendárny rok 2021 spoločným zrazom v piatok 8. januára. V tomto zimnom prípravnom období ich čaká päť týždňov driny, ktoré budú prebiehať výhradne v domácich podmienkach, pričom žltozelených preverí až sedem mužstiev.

Jarnú časť Fortuna ligy štartujeme doma proti Zlatým Moravciam 13. februára.


v domácich podmienkach, ale proti kvalitným zahraničným súperom

Zverenci trénera Pavla Staňa, ktorý na úvodnom zraze 8. januára oslávi prvý rok pri kormidle MŠK, odštartujú počas prvého januárového týždňa zimnú prípravu. Tá bude po dlhých rokoch kvôli aktuálnej spoločenskej situácii bez zahraničného sústredenia. Zahraniční súperi napriek tomu nebudú v menoslove súperov chýbať. 

"Začíname v piatok 8. januára. Celá zimná príprava bude v našich domácich podmienkach. Nechceli sme pri zhoršenej pandemickej situácii vycestovať a následne mať problémy s karanténou, resp. dopravou samotnou. Bolo tam veľmi veľa rizík, preto sme sa rozhodli ich eliminovať a pripravovať sa doma," poznamenal k rozhodnutiu absolvovať prípravu na kvalitných domácich ihriskách športový manažér šošonov Karol Belaník.

Počas piatich týždňov sa stretneme až so siedmimi súpermi - z toho s piatimi poľskými mužstvami (tromi účastníkmi Ekstraklasy a dvomi zástupcami II. poľskej ligy) a dvomi slovenskými tímami. Šošoni tak okrem domácich zápasov vycestujú k našim severným susedom, pričom hrať budú v priemere dva zápasy za týždeň.

"Situácia je komplikovaná, budeme musieť nahlasovať zápasy na Úrad verejného zdravotníctva, aby sme po návrate z Poľska nemuseli absolvovať karanténu a situáciu mali pravidelným testovaním pod kontrolou. Nebolo jednoduché naplánovať prípravu. Na jednej strane - aby boli súperi z hľadiska vzdialenosti dostupní a aby sme príliš často necestovali a zbytočne netrávili čas na cestách. Na strane druhej - aby sme mali čo najlepšiu medzinárodnú konfrontáciu, pretože pre tento mladý tím to je mimoriadne dôležité. Je fajn, že získava skúsenosti z ligy, ale musí sa porovnávať aj v medzinárodnom meradle. Preto môže byť konfrontácia s Poliakmi prospešná," dodáva k plánu zimnej prípravy Karol Belaník.


PLÁN PRÍPRAVNÝCH ZÁPASOV

  • 8.1. - Štart prípravy (Štadión MŠK Žilina, čas pre médiá bude upresnený)
  • 13.1. MŠK Žilina - Podbeskidzie Bielsko-Biała (Poľ. I. liga) (Štadión MŠK Žilina, 14:30)
  • 16.1. Wisła Kraków (Poľ. I. liga) - MŠK Žilina (13:00)
  • 20.1. MŠK Žilina - FK Pohronie (Štadión MŠK Žilina, 14:30)
  • 23.1. KS Cracovia Kraków (Poľ. I. liga) - MŠK Žilina (13:00)
  • 27.1. MŠK Žilina - Podbrezová (Štadión MŠK Žilina, 14:00)
  • 30.1. MŠK Žilina - GKS Jastrzębie (Poľ. II. liga) (Štadión MŠK Žilina, 14:00)
  • 6.2. GENERÁLKA: MŠK Žilina - GKS Tychy (Poľ. II. liga) (Štadión MŠK Žilina, 14:00)

ŠTART JARNEJ ČASTI FORTUNA LIGY

  • 13.2. MŠK Žilina - FC ViOn Zlaté Moravce (Štadión MŠK Žilina, 14:00)

* Termíny, resp. časy prípravných stretnutí sa môžu vzhľadom na pandemickú situáciu a nariadenia zodpovedných orgánov ešte meniť.

Facebook