5. máj | ZÁPAS ODCHOVANCOV: Roland Gerebenits
MŠK Žilina

ZÁPAS BUDÚCICH ŽILINSKÝCH LEGIEND

Futbalový klub MŠK Žilina čaká výnimočná udalosť nielen v rámci žilinského futbalu, ale aj toho celoslovenského a európskeho. V nedeľu 5. mája o 17:00 hod. totiž proti Dunajskej Strede vybehne pod Dubňom zostava žltozelených poskladaná výlučne z hráčov, ktorí vyrastali a prešli si Akadémiou MŠK Žilina.

"Originálni" šošoni nastúpia v špeciálnych dresoch s novým logom Akadémie MŠK, fanúšikov čaká bohatá Fanzóna so súťažami, futbalovými stanovišťami a bohatými vecnými cenami pre celú rodinu. Do toho dobré jedlo, ochutnávky noviniek od Ryba Žilina, Sieň slávy MŠK a Fanshop MŠK aj s tričkami legiend.

Postupne vám prinášame profil každého hráča, ktorý sa nachádza v širšej nominácii na zápas odchovancov.

ÚTOČNÍK | roland gerebenits

Jeden z mnohých útočných talentov, ktorý sa rozvíja u žltozelených od útlych futbalových začiatkov. Popri všetkých mládežníckych kategóriách si prešiel aj úlohami vyprevádzača, podávača lôpt i benjamínka v šatni "A"-tímu, kde nakukol už v šestnástich rokoch. V mládeži stál bok po boku Róbertovi Boženíkovi, s ktorým sa pretekali o kráľa strelcov v žiackych i dorasteneckých ligách. Začínal na pozícii stredného záložníka, ale s pribúdajúcim vekom sa začala ukazovať jeho schopnosť strieľať góly na hrote. Aktuálne je stabilným členom prvého mužstva a nebyť niekoľkých nepríjemných zranení, pretekal by sa s "Božom" aj teraz v I. lige.

  • 18 rokov | 184 cm | 69 kg
  • ŠOŠONOM od roku 2006 | od kategórie U6
  • Úspechy v mládeži: Majster SR - I. ligy starších žiakov U15 (2014/2015), Majster SR - I. ligy mladšieho dorastu v sezóne 2015/2016 (U17), Majster SR - I. ligy mladšieho dorastu v sezóne 2016/2017 (U17), Majster SR - I. ligy staršieho dorastu 2017/2018 (U19), Víťaz Československého superpohára U19 (2017/2018), Víťaz Mintal Cupu 2015, Víťaz Mintal Cupu 2016
  • Individuálne ocenenia: Najlepší hráč Mintal Cup 2016, Najlepší hráč U17 (Grassroots futbal 2017), Športovec mesta Žilina 2014 (mládež) - 9. Miesto, Športovec mesta Žilina 2015 (mládež) - 6. Miesto, Športovec mesta Žilina 2016 (mládež) - 3. Miesto
  • Reprezentačné výbery: SR "15", SR "16", SR "17", "SR"18", SR "19"
  • 8 štartov za "A"-tím | 1 gól

GEREHO POHĽAD NA JEHO ZAČIATKY V MŠK

"Hneď si spomeniem na prvý tréning, resp. talentové skúšky v telocvični T18, kde som mal veľmi dobré výsledky. Už predtým ma tréner Coma lanáril do MŠK, že mi drží číslo 10. Časom sa to napokon podarilo. Ako dieťa som bol ustráchaný a bál som sa prísť do nového prostredia. Keď som však videl, ako ma chalani prijali medzi seba, nikam inam som už nechcel ísť. V mládeži sme boli naozaj výborný kolektív. Prežil som tu celý život, či už na tréningoch alebo zápasoch. Nezabudnuteľnými chvíľami bolo pre mňa vyprevádzanie hráčov v zápasoch Pohára UEFA aj Ligy majstrov. Vždy som sa tešil na Roba Ježa ako vtedajšieho kapitána. V Akadémii MŠK môže vyrásť z chlapca profesionálny futbalista, len musí chcieť."

POHĽAD AMBASÁDORA ZÁPASU VLADA GOFFU

V jesennej časti druhej ligy som niektoré vonkajšie stretnutia žilinskej juniorky sledoval na stránke futbalnetu. Strašne ma vytáčalo, že komentátor meno nášho mladučkého kanoniera stále komolil nesprávne ako „Gerebentis". Štvalo ma, že nepozná jednu z najjagavejších hviezdičiek pod Dubňom.

Mladučkého Rolanda (skoro som napísal Ronalda) som si zafixoval ešte z ihriska v Strážove. V doraste súkal jeden gól za druhým. Žiaden bombardér spoza pokutového územia, ale do šancí sa v šestnástke dostával s ľahkosťou, mal výborný výber miesta a nos na góly. Aj spletité situácie či osobné súboje riešil s nesmiernou eleganciou. Krásne sa naňho pozeralo.

Prechod medzi mužov pribrzdil škaredý úder do hlavy v hlavičkovom súboji, videl som to v zápase juniorky na hlavnom štadióne z tribúny. Brrrr. I ja som na chvíľu zamrzol. Nútená pauza plus ďalšie okolnosti spôsobili, že sa jeho kariéra na chvíľu pribrzdila.

Oťukáva sa v projekte na druholigovej scéne, čo je pre mladých „šošonov" skvelá súťaž. Nehrá sa tu v rukavičkách. A tak sa žilinská nádej učí nielen rozdať, ale aj prijať. Musí počítať, že obranca ho odkopne aj s loptou. Že sa občas jazdí po zadku, že krytie či sklepávanie lopty, hra chrbtom k bráne plus hlavičkovanie patria do repertoáru pohotového zakončovateľa.

Roland oslávi 19. narodeniny za pár dní. Stále je tu obrovská šanca, že raz z neho vyrastie špičkový strelec. Spolupráca s trénerom a vynikajúcim útočníkom Stanom Grigom na klubových individuálnych tréningoch ma v mojich očakávaniach len utvrdzuje.


POZRI TIEŽ PROFILY HRÁČOV:

DOMINIK HOLEC

SAMUEL PETRÁŠ

MATEJ MOŠKO

VLADIMÍR MAJDAN

BERNARD PETRÁK

BRANISLAV SLUKA

TOMÁŠ NEMČÍK

MARTIN KRÁLIK

JÁN MINÁRIK

SAMUEL SUĽA

MICHAL ŠKVARKA

MLÁDEŽNÍCKI TRÉNERI

JÁN BERNÁT

PATRIK MYSLOVIČ

MIROSLAV KÁČER

DÁVID ĎURIŠ

MARTIN GAMBOŠ

KRISTIÁN VALLO

ADAM KOPAS

JAROSLAV MIHALÍK

Facebook