5. máj | ZÁPAS ODCHOVANCOV: Martin Gamboš
MŠK Žilina

ZÁPAS BUDÚCICH ŽILINSKÝCH LEGIEND

Futbalový klub MŠK Žilina čaká výnimočná udalosť nielen v rámci žilinského futbalu, ale aj toho celoslovenského a európskeho. V nedeľu 5. mája o 17:00 hod. totiž proti Dunajskej Strede vybehne pod Dubňom zostava žltozelených poskladaná výlučne z hráčov, ktorí vyrastali a prešli si Akadémiou MŠK Žilina.

"Originálni" šošoni nastúpia v špeciálnych dresoch s novým logom Akadémie MŠK, fanúšikov čaká bohatá Fanzóna so súťažami, futbalovými stanovišťami a bohatými vecnými cenami pre celú rodinu. Do toho dobré jedlo, ochutnávky noviniek od Ryba Žilina, Sieň slávy MŠK a Fanshop MŠK aj s tričkami legiend.

Postupne vám prinášame profil každého hráča, ktorý sa nachádza v širšej nominácii na zápas odchovancov.

stredopoliar | martin gamboš

Zaujímavý mládežnícky príbeh má za sebou náš odchovanec a rodák zo Soliniek Martin Gamboš. Napriek tomu, že aktuálne pôsobí u šošonov, vyskúšal si aj dlhý "angažmán" v zahraničí. Do MŠK prišiel z Juventusu Žilina a v MŠK pôsobil iba tri roky, pokiaľ sa nepresťahoval s rodičmi do Nemecka. Tam pôsobil v Regensburgu a neskôr sedem rokov v Mníchove 1860, no jeho srdce bolo stále žltozelené, a preto sa do Žiliny znovu vrátil v roku 2018. Mládežnícky reprezentant odvtedy stihol nielen prvé ligové štarty, ale prvé góly za "A"-tím.

  • 21 rokov | 180 cm | 76 kg
  • ŠOŠONOM od roku 2008 | od kategórie U9
  • Reprezentačné výbery: "SR"18", SR "19", SR "20", SR "21"
  • 4 štarty za "A"-tím | 2 góly

gambiho POHĽAD NA JEHO ZAČIATKY V MŠK

"Hrať za Žilinu bol pre mňa splnený sen. Keď som bol malý chalan, akurát sa tu hral pohár UEFA, neskôr Liga majstrov. Vždy sme sa tešili, keď sme mohli ísť podávať lopty, vyprevádzať hráčov na trávnik. Vtedy sme mali vzory v mnohých hráčoch "A"-tímu. Futbalovú mladosť som prežil v Strážove, vždy sme sa zo školy ponáhľali autobusom na tréning. Keď som odchádzal do Nemecka, neboli tu ešte také podmienky a zázemie. Po mojom návrate v minulom roku je však zabezpečenie na rovnakej úrovni ako v Mníchove. Aj to hovorí o napredovaní a práci v Žiline. Na Slovensku je MŠK top."

POHĽAD AMBASÁDORA ZÁPASU VLADA GOFFU

Pre mňa stále nepopísaný list papiera. Vedel som o jeho dlhoročnej anabáze v zahraničí, preto som jeho opätovný návrat pod Dubeň očakával s veľkými nádejami. Dúfal som, že do tímu vnesie takú správnu nemeckú srdnatosť, disciplínu, organizáciu.

Všetky tieto vysoko pozitívne charakteristiky vniesol, zatiaľ sa však medzi rovesníkmi výraznejšie nepresadil. Chýba mi uňho niečo špecificky výrazné a originálne. Herná činnosť, v ktorej by nad ostatnými vynikal a strčil ich do vrecka. Vidno, že nielen v atraktívnej cudzine, ale aj v žilinskej akadémii sa s hráčmi veľmi dobre pracuje. A že naši žltozelení chalani v ničom nezaostávajú.

Martin je stále prísľubom do budúcnosti. Futbal, to nie sú len štatistiky, testy, ukazovatele. Mnohokrát stačí náhoda, šťastie, dôvera trénera. A potom to už ide samé. V konkurencii ďalších „vlčiakov" túžiacich po drese „šošonov" to však bývalý legionár ľahké mať nebude.

„Viel Glück", Martin.

POZRI TIEŽ PROFILY HRÁČOV:

DOMINIK HOLEC

SAMUEL PETRÁŠ

MATEJ MOŠKO

BERNARD PETRÁK

BRANISLAV SLUKA

TOMÁŠ NEMČÍK

MARTIN KRÁLIK

JÁN MINÁRIK

SAMUEL SUĽA

MICHAL ŠKVARKA

MLÁDEŽNÍCKI TRÉNERI

JÁN BERNÁT

PATRIK MYSLOVIČ

MIROSLAV KÁČER

DáVID ĎURIŠ

Facebook